Εκκλησιαστική κατασκήνωση στην Καλλιράχη Θάσου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Διαβάστε λεπτομέρειες για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του 2017 το οποίο ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου-Καμία οικονομική επιβάρυνση και φέτος για όσους φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση

Με την αποκλειστική μέριμνα και φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου προετοιμάζεται και για το εφετινό καλοκαίρι η λειτουργία της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης, στις μόνιμες παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Σκάλα Καλλιράχης στο νησί της Θάσου. Τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, εκατοντάδες παιδιά προστρέχουν στην αγκαλιά της Εκκλησίας και χαίρονται κάθε χρόνο τις χαρές της κατασκηνωτικής ζωής, του νησιού και της θάλασσας, περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Φέτος το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου, με την φιλοξενία παιδιών από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, ηλικίας 10-16 χρονών και τον Αύγουστο με τις οικογένειες του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Μητέρας Έργον». Συγκεκριμένα από 3 έως 15 Ιουλίου τα κορίτσια και από 17 έως 29 Ιουλίου τα αγόρια.

Οι εγγραφές άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στον Εφημέριο της Ενορίας τους ή στο Γραφείο της Μητροπόλεως, για να ενημερωθούν για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και για όλα τα σχετικά θέματα.

Παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες, με τη βοήθεια του Θεού και τη συμβολή ικανών και έμπειρων στελεχών, εξασφαλίζονται κάθε χρόνο οι προϋποθέσεις για την σωστή και ομαλή διαβίωση των παιδιών στη Κατασκήνωση. Η πατρική και στοργική αγάπη προς τα παιδιά από μέρους εκείνων που αναλαμβάνουν με αίσθημα ευθύνης την ύψιστη αυτή διακονία είναι δεδομένη και εγγυάται την επιτυχία της προσπάθειας.