Σοβαρή καταγγελία του «Αισώπου» για εν ψυχρώ εκτέλεση αδέσποτων με καραμπίνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου 2017 με θύματα 3 σκυλιά που φρόντιζαν υπάλληλοι του αεροδρομίου-Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας ρωτάει ευθέως τη Fraport αν έχει σχέση με το περιστατικό, πριν ακολουθήσει τη δικαστική οδό

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», η οποία προέκυψε μετά από μαρτυρίες γνωστής επιχειρηματία της πόλης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από μερικές μέρες άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ με καραμπίνα 3 σκυλιά τα οποία ζούσαν εδώ και χρόνια στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», με τη φροντίδα φιλόζωων και υπαλλήλων του αεροδρομίου.

Η δολοφονία έγινε εντός του αεροδρομίου, εξ ου και το ερώτημα του Σωματείου προς την Fraport, η οποία διαχειρίζεται πλέον το αεροδρόμιο, αν έχει σχέση με το περιστατικό ή έστω είχε γνώση και δεν έπραξε τίποτα, μιας και ο χώρος φυλάσσεται από security και κάμερες.

Τόσο το Σωματείο όσο και η επιχειρηματίας η οποία ήταν και η πρώτη που έλαβε γνώση του περιστατικού, θα κινηθούν νομικά εναντίον παντός υπευθύνου και καλούν τους Καβαλιώτες και ευρύτερα όλους όσοι έχουν φιλοζωικά αισθήματα να κοινοποιήσουν το γεγονός και να μην επιτρέψουν στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων περιστατικών.

Διαβάστε αναλυτικά τη σοβαρή καταγγελία του Σωματείου

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο, για ένα αποτρόπαιο γεγονός που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Χρυσουπόλεως της Καβάλας που ανήκει στην εταιρία Fraport, στις 11 Μαΐου 2017 και ώρα 23:00.

Ενημερωθήκαμε από γνωστή επιχειρηματία της πόλης της Καβάλας ότι το βράδυ εκείνο, μετά από ενημέρωση που είχε λάβει και η ίδια, εκτελέστηκαν εν ψυχρό με καραμπίνα 3 σκυλιά του αεροδρομίου τα οποία ζούσαν χρόνια εκεί και τα οποία φρόντιζαν φιλόζωοι και υπάλληλοι του αεροδρομίου.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα όπως και η οργή μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πρώτα από την εταιρεία Fraport να μας πει αν γνωρίζει ή αν έχει σχέση με το περιστατικό γιατί από όσο ξέρουμε το αεροδρόμιο φυλάσσετε και σίγουρα υπάρχουν μάρτυρες για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Αυτές είναι τεχνικές που στο παρελθόν κάποιοι δήμοι της χώρας υιοθετούσαν για να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ελπίζουμε να μη συμβαίνει το ίδιο και τώρα. Ήδη η επιχειρηματίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία, έχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε και εμείς μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του N. 4039/12 ως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4235/14, η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο. Στόχος μας είναι να βρούμε ποιος ευθύνεται για την πράξη αυτή και να προλάβουμε να συμβούν παρόμοιες πράξεις στο μέλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης της Καβάλας αλλά και της χώρα, φιλόζωους και μη, να εναντιωθούν απέναντι σε τέτοιες πράξεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε για να προστατεύουμε τα αδέσποτα από τέτοιου τύπου εγκλήματα.

Παρακαλείστε όλοι να γνωστοποιήσετε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας κοινοποιήσεις και να σταθείτε στο πλευρό τόσο το δικό μας όσο και της επιχειρηματίας στο επόμενο διάστημα όπου θα ακολουθηθεί η νομική οδός.