Ένα κομμάτι της Ιστορίας της Καβάλας «σαπίζει» μέσα στην… αυλή του δήμου

Θα ενδιαφερθεί κάποιος για τα δύο τζιπ του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού;

Αν θέλει ο δήμος Καβάλας να προχωρήσει στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον αστικό ιστό, θα μπορούσε ίσως να ξεκινήσει από την… αυλή του! Πιο συγκεκριμένα, από τον χώρο πίσω από το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ) εκεί όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου, η Διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας και το αρχείο του Μουσείου Καπνού και ο οποίος χρησιμοποιείται ως χώρος πάρκινγκ.

Εκεί, χρόνια τώρα, «σαπίζουν» μέρα με τη μέρα δύο αυτοκίνητα τα οποία όμως δεν (θα έπρεπε να) είναι για… ανακύκλωση, αλλά για συντήρηση ως «κομμάτι» της Ιστορίας αυτής της πόλης. Ο λόγος για δύο οχήματα τύπου τζιπ του πρώην ΕΟΚ, «ηλικίας» τουλάχιστον 60-70 ετών, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν «έκθεμα» αντί να λειτουργούν ως… περιστερώνες (στην καλύτερη περίπτωση) ή ως κάδοι σκουπιδιών και δυνητικά ως εστίες μόλυνσης…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KAVALA POST, έχουν γίνει κάποιες «κινήσεις» ώστε τα δύο τζιπ μάρκας Toyota να «σωθούν», ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτε χειροπιαστό δεν έχει γίνει. Την όλη κατάσταση περιπλέκει και το γεγονός ότι το εν λόγω κτίριο στον «ακάλυπτο» χώρο του οποίου «ξεκουράζονται» τα οχήματα ανήκει ιδιοκτησιακά, εκτός από τον δήμο Καβάλας, και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και στο… Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!