Kavala AirSea Show 2017: Το μεγαλύτερο αεροπορικό show της χώρας έτοιμο να «πετάξει» σε Καβάλα και Παγγαίο

Πρώτη παρουσίαση του χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και από τους παρουσιαστές του show-Αναμένεται το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και θεματικά... ετερόκλητες

Ήταν μια καλή πρόγευση για τον λόγο που θα «σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά» και το 2017 σε Καβάλα και Παγγαίο… Ο λόγος για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το ξενοδοχείο Airotel Galaxy για το 6ο Kavala AirSea Show.

Παρόντες ο διευθυντής της διοργάνωσης, Σμήναρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, ήτοι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του show.

Στο πλευρό τους οι δύο παρουσιαστές του show: Η ραδιοφωνική παραγωγός Έμυ Καμπουρίδου η οποία θα παρουσιάσει τη διοργάνωση στην Καβάλα, η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του δήμου Παγγαίου Αναστασία Θεοδοσίου, η οποία θα παρουσιάσει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για πρώτη φορά φέτος στη Νέα Πέραμο, το νέο «μέλος» του show και μια παρουσία-έκπληξη, αυτή του γνωστού παρουσιαστή Γιάννη Σερβετά, ο οποίος δήλωσε θαυμαστής της δουλειάς που έχει γίνει στο πλαίσιο του show και περιμένει και ο ίδιος με ανυπομονησία να το δει και να το σχολιάσει από κοινού με την κ. Καμπουρίδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, πρόκειται για το μοναδικό show στην Ελλάδα που γίνεται εκτός αεροδρομίου και περιλαμβάνει επιδείξεις πολιτικών και στρατιωτικών πτητικών μέσων, ενώ σε συνάρτηση με τις θαλάσσιες δράσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες επί… ξηράς, το καθιστούν το πλέον ολοκληρωμένο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής. Παράλληλα, είναι ελεύθερο για το κοινό σε ένα άριστα «σκηνοθετημένο» φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο επισκέπτης του show και να το συνδυάσει με τις διακοπές του.

Μέχρι τώρα έχουν υποστηρίξει τα 5 προηγούμενα show 30 ομάδες και 115 εναέρια μέσα κάθε κατηγορίας, ενώ φέτος η δυναμική του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ενδεικτικό γεγονός που πιστοποιεί την παραπάνω διαπίστωση είναι τα δύο ελικοδρόμια που θα «στηθούν» στην παράλια ζώνη της πόλης, ενώ το αεροπορικό δυναμικό θα είναι φέτος υπερδιπλάσιο του περσινού, υπό του… βλέμματος 70 και πλέον φωτογράφων από όλη την Ευρώπη. Φυσικά δε θα λείψει το θαλάσσιο στοιχείο και οι εναέριες χορογραφίες της Κατερίνας Σολδάτου, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται σύντομα (το KAVALAPOST θα σας κρατήσει ενήμερους τόσο για το πρόγραμμα όσο και για όποια εξέλιξη άπτεται της διοργάνωσης).

Από την πλευρά της η κ. Καμπουρίδου χαρακτήρισε το show ως μεγάλη γιορτή η οποία πρέπει να παραμείνει στην Καβάλα, τονώνοντάς την σε πολλά επίπεδα, ενώ η κ. Θεοδοσίου σημείωσε ότι η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στον δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στη Νέα Πέραμο το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017 με την ονομασία Pageo Flying Day, θα συμβάλει στην προβολή της ήδη εγνωσμένης τουριστικής αξίας της περιοχής, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον κ. Γεωργιάδη που έτεινε χείρα συνεργασίας με τον δήμο.

Με τη σειρά του ο κ. Σερβετάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και ιδιαίτερα από τη δουλειά των συντελεστών της, απορώντας, πάντως, για το γεγονός ότι κάτι τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό δεν έχει γίνει γνωστό όσο θα του άξιζε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τελευταίοι αλλά όχι έσχατοι οι εθελοντές του show που και φέτος βρίσκονται στο πλευρό του show τόσο πριν τη διοργάνωση όσο και κατά τη διάρκειά της (Παρασκευή 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2017).