Σε τροχιά Wood Water Wild Festival η Καβάλα

Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, σπορ και δραστηριότητες με επίκεντρο το περιβάλλον θα φιλοξενηθούν στον γνωστό, πλέον και ειδυλλιακό χώρο του «Δρόμου του Νερού» στην Παλιά Καβάλα το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2017

Για 9η συνεχή χρονιά διεξάγεται στην Καβάλα το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα και συγκεκριμένα στην περιοχή του «Δρόμου του Νερού» 17-18 Ιουνίου 2017.

Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, σπορ και δραστηριότητες με επίκεντρο το περιβάλλον θα φιλοξενηθούν στον γνωστό, πλέον και ειδυλλιακό χώρο στην Παλιά Καβάλα.

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, αναφερόμενος στον θεσμό κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τόνισε ότι «δειλά δειλά κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να γίνει θεσμός για τη περιοχή μας και στηρίζεται από τον κόσμο που λατρεύει τις εκδηλώσεις που γίνονται αυτό το διήμερο. Πίσω από αυτό κρύβονται εθελοντές που έχουν αγάπη για τον τόπο τους αλλά και μεγάλο μεράκι. Έρχεται να βοηθήσει επίσης ο δήμος και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε κάτι που αξίζει να στηρίζεται για να καταφέρουμε να φέρουμε κόσμο στον τόπο μας, αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να διασκεδάσει και να χαμογελάσει. Εύχομαι και φέτος η διοργάνωση να κερδίσει τον κόσμο που θα την παρακολουθήσει στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας».

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου δήλωσε από την πλευρά της πως «είναι το μοναδικό Φεστιβάλ που γίνεται μέσα στην φύση και δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα χωριά μας με δέντρα, ρυάκια και δροσιά και όχι μόνο τα κλασσικό της Καβάλας, ήλιος και θάλασσα. Σε πολλά φεστιβάλ μάλιστα που πηγαίνουμε σε άλλες χώρες αλλά και στην Ελλάδα δεν παραλείπουμε να διαφημίζουμε την ορεινή Καβάλα και το Φεστιβάλ, που μπορεί να προσελκύσει πολύ κόσμο που θα ήθελε να κάνει εναλλακτική μορφή τουρισμού στο “πράσινο” Φεστιβάλ της πόλης μας.

»Το ίδιο κάναμε και στην τελευταία έκθεση της Αθήνας, όπου επαγγελματίες του τουρισμού μάς προσέγγισαν και μας ρώτησαν αν υπάρχουν στην Καβάλα μέρη αντίστοιχα όπως αυτό που προβάλλει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Όσους μας προσέγγισαν έχοντας στο μυαλό τους την συγκεκριμένη διοργάνωση τούς προτείναμε αυτό το Φεστιβάλ ως το καλύτερο και τους προσκαλέσαμε να έρθουν και να το δουν από κοντά.

»Μάλιστα, το περιλαμβάνουμε μέσα στο έντυπο που έκανε για την τουριστική προβολή του ο δήμος Καβάλας και φυσικά για να γνωρίσουν όλοι το τι γίνεται το καλοκαίρι στη πόλη μας. Ο δήμος και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τα δύο τελευταία χρόνια μπαίνουν μέσα σ’ αυτή τη διοργάνωση έχοντας πιο δυναμικό ρόλο. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παλιάς Καβάλας που κατάφερε να την φτάσει να γίνει θεσμός και να προσελκύει κάθε χρονιά όλο και περισσότερο κόσμο στην Καβάλα».

Ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας Γιάννης Προμούσας αναφέρθηκε στις 23 και πλέον δράσεις που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες, ενώ υπενθύμισε ότι δίνεται η ευκαιρία να μη χάσουν καμία από αυτές όσοι μείνουν με τις σκηνές τους το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του «Δρόμου του Νερού» της Παλιάς Καβάλας .

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναρρίχηση στο Νερόμυλο, εναέριο πέρασμα, τοξοβολία, χρωματοσφαίριση, νυχτερινή πεζοπορία, πεζοπορία στον Δρόμο του Νερού, θεραπευτική ιππασία, γιόγκα, εικαστικές δράσεις για παιδιά, αφήγηση παραμυθιών, καθαρισμό του μονοπατιού, χωριάτικο πρωινό με παραδοσιακές πίτες, υπαίθριο παζάρι, αγώνες δρόμου και ποδηλασίας με 20 και 25 χιλιόμετρα διαδρομής αντίστοιχα, θεατρικό παιχνίδι, ανταλλακτήριο βιβλίων και τις δύο μεγάλες συναυλίες από τα συγκροτήματα Βαρέα και Ανθυγιεινά και τους Imam Baildi που θα δοθούν στον Νερόμυλο το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις δράσεις μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ εδώ ή στο facebook εδώ.