Δυσανασχετούν οι κάτοικοι της Δεξαμενής στην Καβάλα για τα ημιτελή έργα του ΟΤΕ

Οι ανοιχτές, εδώ και μέρες, τρύπες στα πεζοδρόμια με αφορμή τα έργα για την τοποθέτηση των καινούριων ΚΑΦΑΟ και τα χώματα που γίνονται έρμαιο της βροχής αποτελούν κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς σύμφωνα με τους κατοίκους

Αιτία για παράπονα έχουν γίνει τα έργα του ΟΤΕ για την αντικατάσταση των παλιών ΚΑΦΑΟ από καινούρια σε διάφορα σημεία της Καβάλας. Οι πιο έντονες διαμαρτυρίες ακούγονται από τη περιοχή της Δεξαμενής, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο ακόμα και για κίνδυνο για τους πεζούς και τα οχήματα.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για έργα που είναι για καιρό ημιτελή, αχρηστεύοντας, όπως λένε, μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, ενώ μεγάλες τρύπες χάσκουν πέριξ των ΚΑΦΑΟ.

Παράλληλα, ο όγκος χώματος που έχει συσσωρευτεί γύρω από τα έργα, είναι εκτεθειμένος στις βροχές, όπως στην πιο πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, με αποτέλεσμα να διαχέονται στο δρόμο, κάτι που γίνεται πιο εύκολο όταν ο δρόμος είναι κατηφορικός, όπως είναι η οδός Υψηλάντου ή η Θεσσαλονίκης.

Το χώμα και τα χαλίκια στην άσφαλτο δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, με το ενδεχόμενο να γλιστρήσει είτε κάποιο όχημα είτε κάποιος πεζός να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, ζητώντας από τον ΟΤΕ να ολοκληρώσει τα έργα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πάντως, σε άλλα σημεία που παρατηρούνταν το ίδιο πρόβλημα τα έργα έχουν ολοκληρωθεί πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ενώ είναι δεκάδες τα σημεία σε όλη την πόλη όπου γίνεται αντικατάσταση των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, με τα περισσότερα έργα να είναι σε εξέλιξη.