Σοβαρές καταγγελίες για «απαγωγή» αδέσποτων σκυλιών στην Καβάλα

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για 3 εύσωμους άντρες που βγήκαν από ένα άσπρο βαν χωρίς διακριτικά του δήμου ή κάποιας υπηρεσίες και με χρήση «πνίχτη» και ηλεκτροσόκ «εξαφάνισαν» ένα ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο σκυλί από την παραλία της πόλης

Mία περίεργη ιστορία «τρέχει» από το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017 στην Καβάλα. Ο λόγος για μια σοβαρότατη καταγγελία που αφορά «απαγωγή» σκυλιών από την παραλία της Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτόπτης μάρτυρας, περί τις 07:00, είδε ένα άσπρο βανάκι χωρίς διακριτικά κάποιας υπηρεσίας να σταθμεύει στην παραλία και να βγαίνουν από αυτό 3 εύσωμοι άντρες με «πνίχτες», θηλιές και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την περισυλλογή σκύλων.

Αμέσως η μάρτυς έσπευσε να τους ρωτήσει τι προσπαθούν να κάνουν κι αν είναι από κάποια υπηρεσία ή τον δήμο Καβάλας. Μάλιστα, τους διαβεβαίωσε ότι όλα τα σκυλάκια που βρίσκονταν στο σημείο είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και τα φροντίζουν κάποιοι ιδιοκτήτες, εργαζόμενοι και θαμώνες μαγαζιών.

Τους είπε, δε, ότι μπορούν να περιμένουν να ανοίξει το μαγαζί που δουλεύει για να δουν τα σχετικά χαρτιά και τις αποδείξεις που τους ανέφερε, ωστόσο η απάντησή τους ήταν ανατριχιαστική: «Άμα το προλάβεις…», υπονοώντας ότι το σκυλί θα πάει για ευθανασία.

Σε ερώτηση, δε, γιατί προσπαθούν να μαζέψουν τα σκυλιά, η απάντηση ήταν… ακαδημαϊκή: «Να ρωτήσετε αυτόν από την περιοχή που κάνει καταγγελίες. Αλλά κι εσείς δε βλέπετε ότι τα σκυλιά δαγκώνουν; Προχθές δάγκωσαν ένα παιδάκι…».

Η αυτόπτης μάρτυρας έκανε, επίσης, λόγο για ηλεκτροσόκ στον σκύλο από τους εν λόγω άντρες προκειμένου να ακινητοποιηθεί, καθώς το σκυλί αντιδρούσε, ενώ είχαν μαζευτεί και άλλα γύρω του, προσπαθώντας να το προστατεύσουν. Ωστόσο, αυτό δεν τους πτόησε, φόρτωσαν το ημιλιπόθυμο ζώο στο βαν και εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, οι ίδιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από σκυλιά, καθώς όταν είδαν τα τετράποδα δε μπορούσαν να ξεχωρίσουν πoιο είναι… αρσενικό και πoιο θηλυκό, πόσο μάλλον αν είναι στειρωμένα, ενώ αν δεν υπήρχαν μάρτυρες, είναι πολύ πιθανό να είχαν μαζέψει όλα τα σκυλιά της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει καταγγελθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ φιλόζωοι τη περιοχής είναι σε εγρήγορση προκειμένου να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο περιστατικό.