Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τα νέα διόδια: Δικαστική οδός και στο βάθος… κινητοποιήσεις

Διαβάστε τι αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη, μετά από την κατάθεση της πάγιας θέσης της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα περί απαράδεκτης χωροθέτησης του σταθμού διοδίων στο ύψος του Περιγιαλίου, όπως ανέφερε και η ίδια

H δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα παρευρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την «Τοποθέτηση σταθμών διόδων στην Εγνατία Οδό», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και στην οποία συμμετείχαν οι 4 πρόεδροι των ΠΕΔ, ΑΜ-Θ, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφού συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, υιοθετήθηκαν πλήρως από όλους οι θέσεις που εκφράστηκαν στη σύσκεψη δημάρχων που συγκάλεσε πριν λίγες ημέρες η κ. Τσανάκα στο δημαρχείο της Καβάλας (διαβάστε λεπτομέρειες για τη σύσκεψη εδώ).

Η δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της απαράδεκτης χωροθέτησης του σταθμού διοδίων στο ύψος του Περιγιαλίου, καθώς και τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αυτή θα προκαλέσει.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη
  • Να μην υλοποιηθεί και εφαρμοστεί η ΚΥΑ που προβλέπει τοποθέτηση μετωπικών και πλευρικών διοδίων μέχρι την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων
  • Να προσφύγουν όλοι οι θιγόμενοι δήμοι στα αρμόδια δικαστήρια
  • Συνέχιση κινητοποιήσεων ανάλογα με την στάση των αρμοδίων φορέων