Καβάλα: Η πόλη τιμάει τον Απόστολο Παύλο και την 104η επέτειο από την απελευθέρωσή της

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες κορυφώνονται την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ανήμερα της εορτής Πέτρου και Παύλου

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 104ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2017.

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου  2017.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

20:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του μεγάλου Καβαλιώτη ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατό του. Στη συνέχεια, τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας Καβάλας θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τη γενέτειρα του μεγάλου ποιητή της ελευθερίας, την Κρήτη.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

20:30 Με την ευκαιρία της 104ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και ένα έτος μετά την ένταξη των Αρχαίων Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ο Δήμος Καβάλας θα τιμήσει τους ανθρώπους και τους φορείς που εργάστηκαν για την ανάδειξη των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Φιλίππων. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον κήπο του Δημαρχείου.

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

21:00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου,  Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και η απόλυση.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Στρατιωτική Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος  Στρατού, και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος (ΠΝ) Λεωνίδας Τσιαντούλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

20:00 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

21:00 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Φιλίππους.

Τελετάρχες ορίστηκαν ο Αλέξανδρος Αρμάγος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του δήμου Καβάλας.