Καβάλα: Μια… Δεξαμενή γεμάτη από κακοτεχνίες και λακκούβες (φωτογραφίες)

Οι κάτοικοι της εν λόγω γειτονιάς της πόλης κάνουν λόγο για εγκατάλειψη, για «μπαλώματα» στην άσφαλτο μετά από έργα της ΔΕΥΑΚ και του ΟΤΕ και για πεζοδρόμια κατειλημμένα από κλαδιά και χόρτα

Δεν είναι μόνο τα ημιτελή έργα αντικατάστασης των παλιών ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ από καινούρια για τα οποία δυσανασχετούν οι κάτοικοι της Δεξαμενής στην Καβάλα (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), αλλά και μια σειρά άλλων κακοτεχνιών και παραλείψεων που όπως λένε, δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.

Μια τέτοια κακοτεχνία είναι η πρόχειρη αποκατάσταση έργων της ΔΕΥΑΚ, με τις τρύπες, όπως λένε οι κάτοικοι, να έχουν κλείσει εδώ και 1 και πλέον μήνα με χώμα, το οποίο με τη βροχή απομακρύνεται, αφήνοντας πίσω του λακκούβες και «σαμαράκια», επικίνδυνα για οδηγούς δικύκλων και ζημιογόνα για τα αυτοκίνητα.

Αυτό το… φαινόμενο παρατηρείται στη γωνία των οδών Σηλυβρίας και Παπαλέξη, με τη λακκούβα στη μέση του δρόμου να είναι κάτι παραπάνω από… ορατή.

Αντίστοιχη αποκατάσταση έργων έγινε και από τον ΟΤΕ, όπως στην οδό Θεσσαλονίκης, όπου η λακκούβα έκλεισε και εκεί με χώμα, το οποίο δε χρειάζεται και πολύ… προσπάθεια για να απομακρυνθεί.

Και το παζλ της εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζει η γειτονιά, όπως αναφέρουν και οι κάτοικοι, συμπληρώνεται από τα αυτοφυή χόρτα και τα πεταμένα κομμένα κλαδιά που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι άκρως περιγραφικές, με τους κατοίκους να τονίζουν ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούρια, αλλά επικρατεί εδώ και πολλές μέρες, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση στον δήμο Καβάλας να επιληφθεί αναλόγως.