Ενημέρωση Τουλκίδη για τον δρόμο του Παληού

Ανάρτηση του Αντιδημάρχου σχετικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου του Παληού, στο σημείο «Γλάστρες» που πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

«Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Όπως κι εξ αρχής είχα δηλώσει, τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ασφάλεια των εργατών, η αρτιότητα του έργου για να αντέξει στα χρόνια και το να μην διακοπεί η κυκλοφορία εντελώς. Για το λόγο αυτό έχουμε 2 εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μια.

Σε πρώτο στάδιο η κυκλοφορία θα παραμείνει ως έχει. Το ένα διάζωμα στις γλάστρες παραμένει ανοιχτό, και η παράκαμψή θα γίνεται από την διαδρομή που μέχρι τώρα ίσχυε στον δρόμο απέναντι από την είσοδο των «Γλαστρών». Οι διαδρομές του ΚΤΕΛ παραμένουν ίδιες.

Το πρώτο στάδιο των εργασιών θα ολοκληρωθεί αυτή την Τετάρτη ή Πέμπτη. Μετά μία εβδομάδα (πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα υλικά συμπυκνώθηκαν επαρκώς ώστε να μη μας βουλιάξει η άσφαλτος σε 6 μήνες…) επιστρέφουμε για ασφαλτόστρωση και στις 30/6 – 1/7 ο δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία.

Επειδή σε ένα τεχνικό έργο -ΠΑΝΤΑ- υπάρχει πιθανότητα για προβλήματα, αστοχίες, ατυχίες, ο δήμος έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί ή αποφασιστεί πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον «κάτω δρόμο», θα γίνει η κατάλληλη σήμανση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας από τον «επάνω» δρόμο, όπως αυτός ανακοινώθηκε προ ημερών. Σε αυτή τη περίπτωση θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για όλες τις αλλαγές σε όδευση και δρομολόγια ΚΤΕΛ.

Είμαστε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΚ, την αστυνομία και το υπεραστικό ΚΤΕΛ –και τους ευχαριστώ δημοσίως- για την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς».

Δείτε ακόμα: