Παληό: Λίγες μέρες ταλαιπωρίας ακόμη και το έργο στις «Γλάστρες» τελειώνει…

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αποκατάστασης - Στην κυκλοφορία και πάλι ο δρόμος τις πρώτες μέρες του Ιουλίου

Ήταν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 όταν κατέρρευσε το τοιχίο αντιστήριξης του κεντρικού δρόμου (οδός Μελίνας Μερκούρη) του Παληού Καβάλας, στο σημείο «Γλάστρες» (διαβάστε σχετικά εδώ), με αποτέλεσμα από τότε η κεντρική «αρτηρία» να παραμένει «κλειστή» στο ένα «ρεύμα» και την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω παράκαμψης.

Δύο και πλέον μήνες μετά, φαίνεται ότι η ταλαιπωρία διερχόμενων και κατοίκων φτάνει στο τέλος της, αφού την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε και το «μπάζωμα» του οδοστρώματος στο σημείο όπου στηρίζεται στο νέο τοιχίο αντιστήριξης που κατασκευάστηκε. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να παρθούν οι «συμπυκνώσεις» -να βεβαιωθεί, δηλαδή, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας ότι τα υλικά, άμμος και πέτρες, έχουν «δέσει» μεταξύ τους και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος «υποχώρησης» στο μέλλον- και μετά να γίνει η ασφαλτόστρωση που θα «σφραγίσει» και το τέλος της παρέμβασης.

Η διευθέτηση και των τελευταίων αυτών διαδικασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Αν όλα πάνε καλά, τότε ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Από την κατασκευή του νέου τοιχίου αντιστήριξης, δημιουργήθηκε ένα καινούριο «πλάτωμα», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιπλέον χώρο του πεζοδρομίου (το οποίο σχεδόν… διπλασιάζεται) να μεταφερθεί η στάση του λεωφορείου, αφήνοντας «καθαρό» το σημείο διέλευσης των πεζών.