Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ: Διαβάστε τι θα ισχύσει με την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2017

Οδηγίες του δήμου Καβάλας με «φόντο» τη συνέχιση απεργιών και καταλήψεων - Στην Αθήνα οι συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας για το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Λίγο προτού λήξει η 24ωρη Απεργία στους δήμους όλης της χώρας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ (διαβάστε σχετικά εδώ), ανακοινώθηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων με κλιμάκωση που, προς το παρόν, «φτάνει» μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Εντωμεταξύ, δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 έδωσαν οι συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας (βλ. κεντρική φωτό).

Τι θα ισχύσει στον δήμο Καβάλας

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το Γραφείο Τύπου του δήμου Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους πολίτες για το πώς θα «κινηθεί» τις επόμενες μέρες το Τμήμα Καθαριότητας:

  • Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων και των ΧΥΤΑ των δήμων όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου
  • Η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο
  • Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Τμήματος Καθαριότητας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΩΝ τις παραπάνω ημέρες.

Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής καλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αποθέτουν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά σε όλη την έκταση του Δήμου Καβάλας και να συμβάλουν στη διατήρηση και προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Καβάλας και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργήσει μόνο με προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων από το νοσοκομείο).