Νοσοκομείο Καβάλας: Ένας έρχεται κι ένας μένει-Σε καλό δρόμο η κάλυψη των κενών

Τοποθετήθηκε και δεύτερος φαρμακοποιός στο Νοσοκομείο, ενώ παραμένει ο ογκολόγος Δημήτρης Κασαράκης στο Ογκολογικό Τμήμα-Η Καρδιολογική τοποθετεί και πάλι βηματοδότες

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη περίοδο ήταν οι εφημερίες στο φαρμακείο. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Απ΄ ό,τι φαίνεται το πρόβλημα λύνεται με την τοποθέτηση ενός ακόμη φαρμακοποιού. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιο Καρασαββόγλου, ήδη υπάρχει δεύτερος φαρμακοποιός, ο οποίος μετακινήθηκε με εντολή του διευθυντή της 4ης ΥΠΕ Στράτου Πλωμαρίτης από το Νοσοκομείο της Δράμας στο Νοσοκομείο Καβάλας και θα παραμείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ «τρέχει» η διαδικασία για την πρόσληψη και μόνιμου φαρμακοποιού.

«Καταρχήν, αυτή η εξέλιξη μας δίνει μια ανάσα και θεωρώ ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός θα παραμείνει μέχρις ότου έρθει στο νοσοκομείο μας ο μόνιμος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις λοιπές κενές θέσεις, από την αρχή του χρόνου έχουν προκηφυχτεί καταρχήν δύο θέσεις, ενός αναισθησιολόγου και ενός ουρολόγου. Οι παραπάνω διαδικασίες επιλογής των γιατρών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, εσχάτως υπήρξε η εν ημέρωση ότι είναι στη διάθεση του νοσοκομείου άλλες δύο μόνιμες θέσεις και συγκεκριμένα ενός παθολόγου και ενός ογκολόγου.

«Θα τρέξουμε και αυτές τις διαδικασίες πολύ σύντομα. Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες έχουν έρθει 8 επικουρικοί γιατροί με συμβόλαιο δύο χρόνων, ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλοι 5, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου για το ίδιο χρονικό διάστημα. Θα έχουμε ξεχωριστές προκηρύξεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας έχουμε πάρει 30 περίπου άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, εκτός από γιατρούς. Γενικά, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση που καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά και ανάγκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», δηλώνει ο κ. Καρασαββόγλου.

Παραμένει ο Δημήτρης Κασαράκης στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου

Μετά από καθημερινές σχεδόν συζητήσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου με τον διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρη Κασαράκη, όταν ο δεύτερος είχε κάνει επίσημα γνωστή την πρόθεσή του να επιστρέψει στο «Θεαγένειο», όπου διατηρεί την οργανική του θέση, επήλθε τελικά η συμφωνία από την πλευρά του να παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017. «Δε θα ήθελα να υπεισέλθουμε σε άλλες λεπτομέρειες. Ας κρατήσουμε μόνον αυτό, ότι ο γιατρός παραμένει στο νοσοκομείο μας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017», σχολιάζει ο κ. Καρασαββόγλου.

Ερωτηθείς αν είναι στις προθέσεις της διοίκησης η λειτουργία και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, εκτός από το Χημειοθεραπευτικό που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ασθενών από όλη την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Καρασαββόγλου είπε: «Στην πρότασή μας για τον νέο Κανονισμό εντάσσεται και το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα. Το θέμα θα το συζητήσουμε διεξοδικά όταν θα αρχίσει η διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου Κανονισμού, προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Βηματοδότες εγκαθιστούν και πάλι οι γιατροί της Καρδιολογικής

Μια άλλη πολύ καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας αποτελεί το γεγονός ότι μετά την εξειδίκευση που έκαναν οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, είναι σε θέση να τοποθετούν και πάλι βηματοδότες σε ασθενείς που χρήζουν αυτής της υποστήριξης.

Όπως σχολιάζει ο κ. Καρασαββόγλου, πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές για να γίνεται αυτή η επέμβαση που σταμάτησε να γίνεται στο Νοσοκομείο Καβάλας μετά την έλλειψη ενός γιατρού. Το θέμα πλέον τακτοποιήθηκε, οι γιατροί εξειδικεύτηκαν και αρχίζουν και πάλι την τοποθέτηση βηματοδοτών.