Ροταριανός Όμιλος Καβάλας «Νεάπολις»: Δωρεά από… καρδιάς στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχου καρδιάς είναι πλέον στην υπηρεσία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, χάρη στην προσφορά του Ομίλου

Ένας ακόμη σημαντικός στόχος του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας «Νεάπολις» επετεύχθη, βάσει του σχεδιασμού κοινωνικών δράσεων και προσφορών που κάνει ο Όμιλος κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Αυτή την φορά η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Νεάπολις» Λίνα Σουλίδου μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου, επισκέφθηκαν τη Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας για να παραδώσουν στον διευθυντή της Νεόφυτο Παπουλίδη το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων που τέθηκε στην υπηρεσία εξέτασης των ασθενών.

Ήταν όπως είπε η κ. Σουλίδου, «ο μεγαλύτερος στόχος που βάλαμε για αυτή τη χρονιά ως Όμιλος, πάντα μέσα στην προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και του εθελοντισμού. Η κορωνίδα λοιπόν των στόχων μας ήταν η αγορά ενός σύγχρονου μηχανήματος υπερήχων καρδιάς για την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.

»Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να πούμε ότι η προσπάθειά μας έχει πετύχει και από την θέση αυτή προσωπικά, θέλω να εξάρω και να ευχαριστήσω την συμβολή και τη στήριξη όλων όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια του Ομίλου μας.

»Συγκεκριμένα, προμηθευτής και μεγάλος χορηγός του καρδιολογικού υπερήχου είναι η πανελλήνιας εμβέλειας εταιρία ιατρικών μηχανημάτων “Παπαποστόλου” και η τοπική εταιρία “Παπαθανασίου”, που  στάθηκαν στο πλευρό μας, όπως και το Ρόταρυ συνολικά για να μπορέσει να επιτευχθεί η όλη προσπάθεια που κάναμε. Τους ευχαριστώ και αισθάνομαι περήφανη που συνεργάστηκα μαζί τους».

Νεόφυτος Παπουλίδης: Τον σύγχρονο υπερηχογράφο καρδιάς τον είχαμε μεγάλη ανάγκη

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Καβάλας Νεόφυτος Παπουλίδης εξέφρασε την χαρά του, αφού το τμήμα έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς ενός μηχανήματος υπερήχων, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη είχε η Καρδιολογική Κλινική και μάλιστα ήταν διακαής προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων να αποκτηθεί.

«Ευχαριστούμε τον Ροταριανό Όμιλο “Νεάπολις” για την δωρεά που έκανε, η οποία θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής επ’ ωφελεία της κοινωνίας της Καβάλας. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δωροθέτες κ.κ. Παπαποστόλου και Παπαθανασίου, που συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι η κοινωνία της Καβάλας μέσω αυτού του νέου μηχανήματος να απολαύσει τα οφέλη, να συντομεύσουμε τα ραντεβού με τους ασθενείς, να έχουμε καλύτερες απεικονιστικές εξετάσεις και να εξυπηρετήσουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε.

»Αυτό το μηχάνημα  που έχουμε στο Νοσοκομείο για υπερήχους το είχαμε πάρει το 2005. Ήδη έχει συμπληρώσει 35.000 εξετάσεις και άρχισε να παρουσιάζει πολλά προβλήματα λειτουργίας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ήδη τα υλικά που χρησιμοποιούσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τις εξετάσεις ήταν εξωσυμβατικά υλικά με αποτέλεσμα να έχουμε κακές απεικονιστικές εξετάσεις και υψηλό κόστος για το Νοσοκομείο. Γι’ αυτό δρομολογήθηκε αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτό το σύγχρονης τεχνολογίας μηχάνημα και να κάνουμε καλύτερες εξετάσεις.

»Δε θα ήταν πλεονασμός να λέγαμε ότι θα χρειαζόμασταν άλλο ένα τέτοιο μηχάνημα στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου για να επεκτείνουμε τον αριθμό των εξετάσεων και στο τμήμα των τακτικών μας ιατρείων.

»Η αγορά του μηχανήματος υπερήχων καρδιάς είναι αρκετά ακριβή και δεν μπορούμε να το προμηθευτούμε αρκετά εύκολα και σε σύντομο χρόνο αν δεν ακολουθηθεί κάποια διαδικασία», τόνισε ο κ. Παπουλίδης.

Ο διευθυντής της εταιρίας «Παπαποστόλου» Κωνσταντίνος Μόσιος παρέστη στην παράδοση του μηχανήματος υπερήχων καρδιάς και όπως είπε, «υπάρχουν ευτυχώς ακόμη άνθρωποι που εκτιμούν το σύστημα Υγείας το οποίο είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εμείς ως εταιρία προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτά τα έργα όπως αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως αρωγή για τον άνθρωπο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η εταιρία κινείται μέσω δωρεών και από εταιρίες διαγνωστικές και ιατρικών μηχανημάτων αλλά και από δωρητές που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι».