Ο δήμος Καβάλας αναθέτει άμεσα και προσωρινά την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρία

Η διοίκηση του δήμου οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση λόγω εκτάκτων συνθηκών που άπτονται της δημόσιας υγείας-Φωτογραφικό οδοιπορικό στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα από τους λόφους σκουπιδιών

Με γνώμονα ότι «Η δημόσια υγεία του πληθυσμού του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη», ο δήμος Καβάλας αναθέτει άμεσα και προσωρινά λόγω εκτάκτων συνθηκών που άπτονται της δημόσιας υγείας, την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση δε συνιστά παράδοση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, ενώ παράλληλα η διοίκηση του δήμου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συμβασιούχων και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμβασιούχων:

  • Αρχικώς ανανέωσε τις συμβάσεις τους (όταν η παράταση ήταν δυνητική) και εν συνεχεία τις ανανέωσε εκ νέου χωρίς να μπλοκάρει τις διαδικασίες όπως άλλοι δήμοι στην ελληνική επικράτεια.
  • Εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την πληρωμή τους και υιοθετήσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα στήριξης των θέσεων τους.

Όμως από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να προστατέψουμε τους χιλιάδες κατοίκους μας, τους εκατοντάδες καταστηματάρχες, τους χιλιάδες τουρίστες μας, την δημόσια υγεία και εικόνα του δήμου μας στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα, σφοδρού τουριστικού κύματος και πληθώρας σημαντικότατων εκδηλώσεων.

Θα αναθέσουμε άμεσα και προσωρινά λόγω εκτάκτων συνθηκών που άπτονται της δημόσιας υγείας, την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ανάθεση αυτή δεν συνιστά παράδοση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, αλλά την ελάχιστη υποχρέωση μας, να φροντίσουμε την υγεία των δημοτών μας και των επισκεπτών του Δήμου μας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, έως ότου η κυβέρνηση επιλύσει το μείζον αυτό θέμα που με αποκλειστικά δική της ευθύνη  δημιουργήθηκε.

Η δημόσια υγεία του πληθυσμού του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καβάλα στα… σκουπίδια

Η εικόνα της πόλης και δη του κέντρου, αποτελεί και το «ζωντανό» κίνητρο του δήμου Καβάλας που τον οδήγησε στην απόφαση να αναθέσει προσωρινά την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη. Οι εικόνες που ακολουθούν με τους λόφους των σκουπιδιών με φόντο τα… μνημεία της πόλης και τα τουριστικά hot spots αποτελούν μια τραγική εικόνα και συνάμα δικαιολογούν απόλυτα την επίκληση της διοίκησης του δήμου του θέματος της δημόσιας υγείας.

Δείτε παρακάτω τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.