Σκότωσαν σκύλο με φόλα στη Λυδία Καβάλας

Επώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ από επιχειρηματία για φρικτό θάνατο του 7χρονου σκύλου της από γείτονά της επικαλούμενη και τη σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου

Μια επώνυμη καταγγελία στην καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ φέρνει στο φως άλλο ένα περιστατικό θανάτου σκύλου και μάλιστα δεσποζόμενου με φόλα στη Λυδία Καβάλας.

Η Ρενέτα Μαρίνοβα, η οποία διαμένει εδώ και 20 χρόνια στη Λυδία και διατηρεί κατάστημα pet shop, έχει στην κατοχή της μια σκυλίτσα η οποία γέννησε πριν από λίγο καιρό τρία σκυλάκια, ενώ ως τις 28 Ιουνίου 2017 είχε ακόμη ένα σκυλάκι, ράτσας τσιουάουα, τον Ταρζάν, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο από φόλα.

Η κ. Μαρίνοβα οδήγησε το σκυλάκι της από τα πρώτα συμπτώματα δηλητηρίασης που εκδήλωσε σε κτηνίατρο της Δράμας, η οποία αφού εξέτασε το ζώο, τής προσκόμισε και ιατρική γνωμάτευση με την οποία πιστοποιείται ότι το 7χρονο σκυλάκι δηλητηριάστηκε από κατανάλωση οργανοφωσφορικών, με χαρακτηριστικό της δηλητηρίασης το ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα. 

Η κ. Μαρίνοβα δηλώνει στο φύλλο της Τρίτης 4 Ιουλίου 2017 της ΝΕΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ότι γνωρίζει το δράστη και ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι μάρτυρες τον έχουν δει με μια σακούλα στα χέρια να αφήνει σε διάφορα σημεία φόλες.

«Πολλοί γνωρίζουν για τη δράση του κυρίου, αλλά προφανώς δε θέλουν να μπλέξουν και δε μιλάνε. Εγώ ξέρω ότι το σκυλάκι μου βρήκε φρικτό θάνατο και αυτό είναι κτηνωδία», δήλωσε η κ. Μαρίνοβα.

Παράλληλα, εκτιμά ότι ο εν λόγω κύριος ρίχνει φόλες στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, για λόγους εκδίκησηςεπειδή βρήκε νεκρά κοτόπουλα και κουνέλια τα οποία εκτρέφει.

*Η φωτογραφία του άρθρου είναι αρχείου