Κατερίνα Σολδάτου: Η… Ίριδα του Kavala AirSea Show (φωτογραφίες, βίντεο)

Η performer εναέριου χορού «πέταξε» πάνω από το λιμάνι της Καβάλας, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», στο Φρούριο και πάνω από την πισίνα του ξενοδοχείου LUCY, φτάνοντας μέχρι τον ποταμό Νέστο

Την είδαμε πρώτη φορά το 2016 στο 5ο Kavala AirSea Show και εντυπωσιαστήκαμε. Ήταν εκείνη που έκλεισε τη διοργάνωση, «φτερωτή» και ορμητική σαν θύελλα, όπως η πιστή και γοργοπόδαρη αγγελιαφόρος των θεών του Ολύμπου Ίριδα.

Φέτος ξανατίμησε με την παρουσία της την Καβάλα με αφορμή το 6ο Kavala AirSea Show, αυτή τη φορά δανειζόμενη τα… φτερά ενός γερανού και όχι ενός ιστιοπλοϊκού. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον η Κατερίνα Σολδάτου είναι μισή Καβαλιώτισσα…

Φέτος, δε, η επίσκεψή της στην Καβάλα δεν περιορίστηκε μόνο στο λιμάνι της πόλης… «Πέταξε» στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», στο Φρούριο και πάνω από την πισίνα του ξενοδοχείου LUCY κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του show, φτάνοντας μέχρι και τον ποταμό Νέστο, ο οποίος απέκτησε ένα ακόμα… αερικό.

Η Κατερίνα ξεκίνησε τις σπουδές χορού σε πολύ μικρή ηλικία, αμέσως μετά από την επιστροφή της από την Αγγλία, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Πέντε μόλις χρονών άρχισε να μαθαίνει κλασικό μπαλέτο και κατά τα επόμενα χρόνια έλαβε τα διπλώματα του συστήματος RAD (Royal Academy of Dancing), στον τομέα του μοντέρνου χορού και της τζαζ.

Στη συνέχεια η αγάπη της για τον αθλητισμό την έφερε μέχρι τον Πανελλήνιο (ΠΓΣ) όπου για μερικά χρόνια ήταν αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε στο Deree College από όπου έλαβε πτυχίο Μάρκετινγκ (BSc Marketing).

Πολύ αργότερα ανακάλυψε το μεγάλο της πάθος για τον εναέριο χορό που τελικά έγινε ο επαγγελματικός στόχος της ζωής της. Έτσι σήμερα είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Aerial Yoga.

Αυτό όμως που πραγματικά την απογείωσε είναι το project με τίτλο “Greece has Soul”. Η ιδέα απλή: Η Κατερίνα έψαχνε έναν τρόπο να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας, χωρίς υπερβολές και τετριμμένες καρτ ποστάλ και συνάμα να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει την Ιστορία της χώρας, με «αφορμή» κάτι δύσκολο, ριψοκίνδυνο και εξωπραγματικό, στα μάτια του περισσότερου κόσμου, όπως είναι ο εναέριος χορός της και πραγματικά, τα κατάφερε. Η φωτογραφίες και τα βίντεο της επί πανιών… κρεμάμενης Κατερίνας με φόντο χαρακτηριστικές ομορφιές της Ελλάδας απογείωσαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τη δραστηριότητά της σχετικά με τον εναέριο χορό, αυτή περιλαμβάνει τη συνεχή βελτίωση της οργάνωσης των μαθημάτων Aerial Dance με βάση της τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ, συμμετοχή σε ταινίες και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς και πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η Κατερίνα έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης. Πρωταγωνίστησε χορεύοντας στον αέρα, στην μικρού μήκους ταινία “Games of Trust” που διακρίθηκε κατακτώντας μια από τις δέκα καλύτερες θέσεις του διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση που οργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Άνοιξη του 2014. Εμφανίζεται στο video του τραγουδιού «Σ’ έναν άγγελο μιλώ» με Γιάννη Βαρδή και Μηδενιστή.

Έχει κάνει την έναρξη σε μεγάλα events, όπως το No Limits και το Tattoo Athens Convention στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Tae Kwon Do. Έχει λάβει πολύ μεγάλη υποστήριξη και αγάπη από τα media τα τελευταία χρόνια και αυτό βοηθάει και ενθαρρύνει τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος AerialEverAfter αλλά και την ίδια προσωπικά για να γίνεται καλύτερη μέσα από τη συνεχή προσωπική της εξέλιξη σε θέματα χορού και performans για τους μαθητές και τις μαθήτριές της.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του AerialEverAfter βρίσκετε μέσα στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι και είναι η πρώτη σχολή εναέριου χορού στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη σχέση της με την Καβάλα; Η… θέση της είναι δηλωμένη τόσο για την πόλη και το AirSea Show όσο και για τους ανθρώπους της Καβάλας που την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, «χορεύοντας» ακόμα στην καρδιά τους…

Απολαύστε παρακάτω το βίντεο από την performance στον ποταμό Νέστο.