Κύμα… ανθρωπιάς από την Energean Oil & Gas

Το σκάφος Energean Wave μετέφερε από τη Θάσο στην Καβάλα 6χρονο κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί από πτώση σιδερένιας πόρτας

Έναν διαφορετικό ρόλο ανέλαβε τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017 το σκάφος Energean Wave της Energean Oil & Gas, καθώς κλήθηκε να μεταφέρει από το λιμάνι του Πρίνου στην Καβάλα 6χρονο κοριτσάκι που είχε καταπλακωθεί από σιδερένια πόρτα και τραυματίστηκε σοβαρά.

Ειδικότερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας ειδοποιήθηκε ότι ένα 6χρονο κοριτσάκι είναι τραυματισμένο από πτώση βαριάς σιδερένιας πόρτας και έχρηζε άμεσης μεταφοράς από τη Σκάλα Πρίνου της Θάσου στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Λόγω του ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο σκάφος του Λιμενικού, ο αρμόδιος για την κίνηση των πλοίων της Energean έλαβε την ειδοποίηση και ενημέρωσε τη διοίκηση και τους υπεύθυνους ασφαλείας της εταιρίας και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Λιμεναρχείο έλαβε τη σχετική άδεια για τη μεταφορά του κοριτσιού, αποπλέοντας για τη Θάσο στις 00:50.

Στη 01:45 το Energean Wave κατέπλευσε στο λιμάνι του Πρίνου και επιβιβάστηκε η 6χρονη τραυματίας με τους γονείς της, καθώς και η γιατρός που την παρακολουθούσε.

Στη 01:50 το Energean Wave απέπλευσε με προορισμό την Καβάλα όπου και κατέπλευσε στις 02:45, με την τραυματία να την παραλαμβάνει ομάδα του ΕΚΑΒ Καβάλας και να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο της πόλης.

Η διάγνωση ήταν βαρύ θλαστικό τραύμα στο πτερύγιο του δεξιού οτώς, αιμορραγία στον έξω ακουστικό πόρο καθώς και κάκωση του δεξιού μηρού με πιθανό κάταγμα, ενώ δυο μέρες μετά η μικρή πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της.