«Χορεύοντας» στον ουρανό: Ο Φώτης Μαυρουδάκης φωτογραφίζει το 6ο Kavala AirSea Show

Καρέ-καρέ τα καλύτερα στιγμιότυπα και από τις δύο μέρες της φετινής διοργάνωσης μέσα από τον φακό του Καβαλιώτη φωτογράφου τοπίου

Μία ακόμα σειρά εντυπωσιακών «κλικ» από το 6ο Kavala AirSea Show το οποίο «αιχμαλώτισε» την προσοχή και το ενδιαφέρον όχι μόνον των χιλιάδων θεατών που το παρακολούθησαν, αλλά και όσων δεν μπορούν να «αντισταθούν» σε ένα καλοστημένο «κάδρο»… Ο Καβαλιώτης φωτογράφος τοπίου Φώτης Μαυρουδάκης κατέγραψε με τον φακό του τη φετινή διοργάνωση και το KAVALA POST τις μοιράζεται με όλους τους αναγνώστες του. Απολαύστε τις…

Μέρα πρώτη

 

Μέρα δεύτερη

 

Ποιος είναι ο Φώτης Μαυρουδάκης

Γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Ήρθε σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία σε πολύ μικρή ηλικία, λαμβάνοντας ερεθίσματα και γνώσεις από τον οικείο περιβάλλον του. Ασχολείται όμως ενεργά και συνειδητά με τη φωτογραφία από το 1990, λίγο πριν τα φοιτητικά του χρόνια. Στην Ελλάδα πήρε την πρώτη του διάκριση (Χρυσό Μετάλλιο) το 1992, στον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Στη συνέχεια της φωτογραφικής του καριέρας ακολούθησαν και άλλες σημαντικές διακρίσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο (βραβείο κατηγορίας τοπίου στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας του γαλλικού περιοδικού PHOTO το 1996 και το 2001).

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στην αγγλική έκδοση του National Geographic καθώς και σε άλλα ξένα περιοδικά του χώρου Ο τομέας που δραστηριοποιείται περισσότερο είναι αυτός της ταξιδιωτικής φωτογραφίας και της φωτογραφίας φύσης. Τα κίνητρα ενασχόλησής του με το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας πηγάζουν αποκλειστικά από μια εσωτερική ανάγκη να αποτυπώσει οτιδήποτε θεωρεί αληθινό και διαφορετικό, με γνώμονα το δικό του συναίσθημα, την αρμονία με τον κόσμο γύρω του, την απλότητα στην έκφραση και με μια διακριτική δόση μυστήριου.

Η φωτογραφία φύσης επίσης, εκτός από τις καταγραφικές ή αισθητικές προεκτάσεις της, αποτελεί επίσης ένα πανίσχυρο μέσο αφύπνισης για τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει απομακρυνθεί από το φυσικό περιβάλλον, αδιαφορεί γι’ αυτό και συχνά το καταστρέφει.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί portfolio φωτογραφιών του σε μεγάλες διεθνείς φωτοθήκες (Getty imagesDreamstimeNationalgeοgraphic stock) απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει υλικό της δουλειάς του.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα δείγματα δουλειάς του Φώτη Μαυρουδάκη εδώ.