«Πέφτουν» οι υπογραφές για τη συνεργασία ΠΕ Καβάλας και «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο Οργανισμός διευρύνει την ομπρέλα προστασίας του στην Καβάλα σε συνεργασία και με το Νοσοκομείο Καβάλας-Πικρία Γιαννόπουλου για τις εισφορές προς το κράτος οι οποίες ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2017 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και τα μέλη της Οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» και η βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αλλά και από την ολόκληρη την ΑΜ-Θ.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, «η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον κ. Γιαννόπουλο για να υπάρξει μια σοβαρή συνεργασία. Η Περιφέρεια εκτιμά ιδιαίτερα την προσπάθεια που κάνει η Οργάνωση και για το έργο που επιτελείται αλλά και τον τρόπο που γίνεται, διότι μέχρι σήμερα κατορθώνεται να διατηρούνται τα εχέγγυα της στήριξης  της ιδιωτικότητας όλων αυτών που έχουν την ανάγκη της, αλλά και της συνολικής ποιότητας με την οποία διαχειρίζεται όλα τα θέματα.

»Είναι ιδιαίτερα τυχερή η περιοχή μας και είναι σημαντικό το γεγονός πως στην Καβάλα και την περιοχή μας, λειτουργούν δύο υποδομές, ενώ ταυτόχρονα η δραστηριότητα επεκτείνεται περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό τόσο η ΠΕ Καβάλας κι εγώ όσο και ο Περιφερειάρχης που παρακολουθεί αυτή την προσπάθεια, ευχαρίστως εξετάζουμε την πρόταση του κ. Γιαννόπουλου προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ μας, ώστε σε μια τακτική βάση να μπορούμε να στηρίζουμε ως Περιφέρεια ΑΜΘ -την προσπάθεια που γίνεται.

»Εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους της Καβάλας και τον Περιφερειάρχη θέλω να δηλώσω ότι εκτιμούμε την προσπάθεια που γίνεται και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη του κ. Γιαννόπουλου στο κτίριο της Περιφέρειας της πόλης της Καβάλας. Οπωσδήποτε θα δρομολογήσουμε όποια διαδικασία όπως και την υπογραφή αυτή της σύμβασης».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως «με την ευκαιρία της επίσκεψής μας στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας είμαι πολύ περήφανος γιατί μπορέσαμε να υλοποιήσουμε κάποιες υποσχέσεις μας στην περιοχή. Στην μνήμη του Γιάννη Συμεωνίδη που μας έδωσε τα δύο σπίτια στην Νέα Ηρακλίτσα που λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα καλοκαίρια και που σήμερα άρχισαν να λειτουργούν μόνιμα, ήρθαν τα 20-25  πρώτα παιδιά, αποδίδοντας στην ψυχή του αυτή την δυνατότητα. Επίσης, αρχίσαμε την λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Επέμβασης της ΑΜ-Θ με έδρα την Καβάλα και με υποδομές που δημιουργήσαμε με την υποστήριξη των ανθρώπων της περιοχής.

»Είδαμε την αγκαλιά του κόσμου  να ανοίγει και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με το λιγότερο ή περισσότερο, κάνουν αυτές τις υποδομές να λειτουργούν, κάνουν τα σπίτια μας λειτουργικά, πιο εύκολη την καθημερινότητά μας, τα τραπέζια που κάνουν στα παιδιά με όλη τους την χαρά. Είναι το μεγαλείο σε όλη αυτή την κρίση που υπάρχει γύρω μας. Γίνεται κάτι πολύ μοναδικό. Οι σχέσεις μας είναι σχέσεις ενός  εθελοντικού φορέα που θέλει να υπηρετήσει μέσω των θεσμών το κοινωνικό σύνολο, γιατί είμαστε συνειδητοποιημένοι πως ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός να μπορεί να αντικαθιστά το κράτος.

»Μπορεί να μη λειτουργούν τα πράγματα καλά, αλλά θέλουμε την βοήθεια πολλών δομών, όπως τις μονάδες του ΕΚΑΒ επί παραδείγματι. Και το λέω για να το ξέρει ο κόσμος. Αν συμβεί κάτι σε κάποιο παιδί που πρέπει να κρατηθεί στη ζωή θα βρεθεί δίπλα του το “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως  πηγαίναμε πολλά από αυτά στην Θεσσαλονίκη τακτικά για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Από ‘δω και πέρα το 1056 λειτουργεί 24 ώρες και είναι διαθέσιμο σε οποιαδήποτε οικογένεια και φορέα το χρειαστεί.

»Επίσης, συναντηθήκαμε με παράγοντες του Νοσοκομείου Καβάλας, όπου μιλήσαμε και διευρύναμε την συνεργασία μας ενώ συναντηθήκαμε με την Προϊσταμένη Πρωτοδικών προκειμένου πως μπορούμε να καλύπτουμε εγκαταλελειμμένα παιδιά. Είναι γεγονός πως με μεγάλη δυσκολία τα καταφέρνουμε, γιατί το “Χαμόγελο του Παιδιού” επιβιώνει μόνο με την συνεισφορά του κόσμο σε είδος και σε χρήματα. Δεν έχουμε μεγάλους ευεργέτες παρά μόνο τον κόσμο και τις εταιρίες που προσφέρουν είδη. Και όλα αυτά για να υπηρετήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες με το Κέντρο Στήριξης και να τους δώσουμε την δυνατότητα να έχουν αξιοπρεπή ζωή και να μη ξέρει κανένας ότι βρίσκονται σε μια κρίση. Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ευχαριστώ, επίσης, τους δημοσιογράφους που κοινωνούν πολλά πράγματα που αφορούν την Οργάνωση».

Πάντως ο κ. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως το “Χαμόγελο του Παιδιού” πληρώνει άδικα 4 εκατομμύρια ευρώ φόρους και εισφορές, ένα θέμα διαχρονικό. «Είναι άδικο, όπως είναι άδικο κάθε οικογένεια να πληρώνει, αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι προσπαθώντας να πείσουμε την κυβέρνηση ότι αυτό είναι άδικο για το “Χαμόγελο του Παιδιού” και για άλλους φορείς που κάνουν πραγματική δουλειά», δήλωσε ο ίδιος.