Επιτέλους, «άνοιξε» ο δρόμος του Παληού!

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση - Απομακρύνθηκε η σήμανση για την παράκαμψη - Στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - Ταλαιπωρία τέλος!

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2017 τα συνεργεία του δήμου Καβάλας απομάκρυναν την ειδική σήμανση από τον κεντρικό δρόμο του Παληού, λίγο πριν από το σημείο «Γλάστρες», και «έδωσαν» και τα δύο ρεύματα στην κυκλοφορία, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας περιόδου ταλαιπωρίας για κατοίκους και διερχόμενους που κράτησε δυόμιση και πλέον μήνες!

Ήταν λίγο μετά το Πάσχα, στις 20 Απριλίου 2017, όταν κατέρρευσε το τοιχίο αντιστήριξης του κεντρικού δρόμου (οδός Μελίνας Μερκούρη) λόγω εργασιών που εκτελούσε ιδιώτης εργολάβος στις «Γλάστρες». Ο δρόμος «έκλεισε» στο ρεύμα προς Ηρακλίτσα, με τους οδηγούς να κατευθύνονται δυτικά μέσω της παράκαμψης της οδού Σεφέρη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου, η αποκατάσταση του δρόμου καθυστέρησε. Οι αρχικές εκτιμήσεις που έλεγαν για «έναν με ενάμιση μήνα», γρήγορα διαψεύστηκαν. Όλο αυτό το διάστημα σημειώθηκαν ουκ ολίγα ευτράπελα, με φορτηγά να «κολλάνε» στην απότομη ανηφόρα (διαβάστε σχετικά εδώ).