Ένα ατύχημα «περιμένει» να συμβεί στην Καλαμίτσα! Θα το αποτρέψει ο δήμος Καβάλας;

Μία απλή (και φτηνή) παρέμβαση που θα μπορούσε να αποτρέψει τα χειρότερα

Χιλιάδες Καβαλιώτες (και όχι μόνον) επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την ακτή της Καλαμίτσας. Η εύκολη πρόσβαση, οι παροχές αλλά και τα καθαρά νερά την καθιστούν πόλο έλξης και προορισμό καθημερινής απόδρασης για μικρούς και μεγάλους. Η «λαϊκή πλαζ» της Καβάλας, όπως πολλές φορές χαρακτηρίζεται η Καλαμίτσα όμως, «κρύβει» ένα επικίνδυνο σημείο το οποίο θα πρέπει άμεσα να το «δουν» οι αρμόδιοι.

Στη δυτική περιά της ακτής, ανάμεσα στο beach bar που λειτουργεί εκεί και τα αποδυτήρια, καταλήγει ένας αγωγός ομβρίων υδάτων. Η τσιμεντένια πλάκα που «καλύπτει» τον αγωγό δημιουργεί μια μικρή γέφυρα, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους. Το ύψος από την πλάκα μέχρι το έδαφος υπερβαίνει τα… δύο μέτρα!

Στο σημείο παίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, ενώ τη «γέφυρα» διασχίζουν κάθε στιγμή λουόμενοι όλων των ηλικιών. Και δεν υπάρχει ένα κάγκελο για να εμποδίσει μία ενδεχόμενη πτώση! Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθεί αυτό άμεσα προτού συμβεί κάποιο ατύχημα;

Το χειρότερο είναι ότι ακριβώς από κάτω δεν υπάρχει μόνον άμμος και νερό, αλλά και μεγάλες πέτρες, οπότε γίνετα κατανοητό ότι εάν κάποιο παιδί παίζοντας εκεί πέσει στο… κενό, ενδεχόμενα να τραυματιστεί και μάλιστα σοβαρά.

Εμείς το επισημαίνουμε. Ο «λόγος» και οι… πράξεις τώρα, στους αρμόδιους.