Διοίκηση ΤΕΙ ΑΜ-Θ: Υπερβολές, ψέματα και συκοφαντίες τα περί «έξωσης» φοιτητών από τις εστίες

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος απαντάει στις καταγγελίες του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιαζόμενων στο ΤΕΙ με αφορμή τη φιλοξενία των αποστολών που θα συμμετάσχουν στο φετινό COSMOPOLIS

Ως υπερβολές, ψέματα και συκοφαντίες χαρακτηρίζει η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος τα όσα κατήγγειλε ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιαζόμενων του Ιδρύματος περί «έξωσης» φοιτητών από τις εστίες, προκειμένου να μείνουν εκεί οι αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν στο COSMOPOLIS (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο KAVALAPOST, ξεκαθάρισε καταρχάς ότι στις 5 Ιουλίου τελειώνει το έτος και αδειάζουν οι εστίες, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης. Ωστόσο, η διοίκηση του ΤΕΙ, λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική και οικογενειακή κατάσταση κάποιων φοιτητών, τους δίνει άδεια να μείνουν στις εστίες και πλέον της λήξης του ακαδημαϊκού έτους

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το ΤΕΙ θα δέχεται συκοφαντίες και ψέματα από 2-3 φοιτητές, όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος και παράλληλα δε θα ανεχτεί να αμαυρώνεται και να στοχοποιείται το όνομα ανθρώπων όπως της διευθύντριας της σπουδαστικής μέριμνας Όλγας Βεργοπούλου, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, εκτός του ότι διαχειρίζεται τη στέγαση 400 και πλέον φοιτητών στις εστίες, έχει επωμιστεί και επιπλέον 1.000 άτομα που πρέπει να πάρουν επίδομα στέγασης, κάνοντας εξαιρετική δουλειά και μάλιστα χωρίς προσωπικό.

Όσον αφορά τους προπηλακισμούς από πρακτικάριους, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιαζόμενων στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ, το περιστατικό ξεκίνησε όταν έφυγε ένας φοιτητής από κάποιο δωμάτιο προκειμένου να το παραχωρήσει στον επόμενο, ως είθισται και κάποιος από διπλανό δωμάτιο του ζήτησε το λόγο-άγνωστο με ποια αφορμή, πιθανώς προσωπική-και ξεκίνησε ένας καυγάς.

«Δεν πρέπει να στοχοποιούνται μετεφηβικές συμπεριφορές, αλλά από την άλλη, δεν πρέπει να στοχοποιούνται και εργαζόμενοι που κάνουν, παρεμπιπτόντως, εξαιρετική δουλειά στο ΤΕΙ», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Όσον αφορά τη φιλοξενία στις εστίες των αποστολών που θα μετάσχουν στο φετινό COSMOPOLIS, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ δηλώνει ότι το Ίδρυμα είναι μέρος της κοινωνίας της Καβάλας και στο πλαίσιο αυτό, είναι το ελάχιστο που δύναται να πράξει προκειμένου να βοηθήσει το φεστιβάλ και ευρύτερα την Καβάλα, τη στιγμή, μάλιστα, που η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη αγγίζει αυτήν την περίοδο το 80-90% και συνεπώς δε θα μπορούσαν να μείνουν κάπου αλλού.