Ταξίδι στην παράδοση μέσω… Κεφαλονιάς για τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας

Ο σύλλογος βρέθηκε στο νησί προσκεκλημένος του δήμου Κεφαλληνίας για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του δήμου με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017»

Στο νησί της Κεφαλονιάς ταξίδεψε το τμήμα της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας μετά από πρόσκληση του δήμου Κεφαλληνίας για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του δήμου με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017».

Η χορευτική αποστολή αποτελούμενη από 35 άτομα χορευτές-μουσικούς-μέλη της διοίκησης, εκπρόσωπο του δήμου και τη δημοσιογραφική ομάδα του ENA CHANNEL έφτασε το απόγευμα στο Νυδρί Λευκάδας  και από εκεί με ferry boat στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς. Οι διοργανωτές υποδέχτηκαν την αποστολή στον Πόρο και πρόσφεραν ένα σύντομο δείπνο δίπλα στη θάλασσα.

Το πρωί του Σαββάτου περιελάμβανε προαιρετικά ξεναγήσεις στο νησί και μπάνιο. Το απόγευμα το χορευτικό έκανε μια περιήγηση με τα όργανά του στο κέντρο του Πόρου, χόρεψε και φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους του νησιού και ξεκίνησε για το αμφιθέατρο για την προγραμματισμένη χορευτική του εμφάνιση.

Οι θεατές στο κατάμεστο θέατρο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ποντίων η οποία ξεσήκωσε με την εμφάνισή της, με τους χορούς και τα τραγούδια της, αφήνοντας στο νησί τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνισή της. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του δήμου και της Λέσχης και μεταξύ του δήμου Κεφαλληνίας και του δήμου Καβάλας τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος του χορευτικού του Συλλόγου, ενώ τον δήμο Κεφαλληνίας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα πολιτιστικά, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για την εμφάνιση της αποστολής. Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε τον οικισμό Πυργί για φαγητό και παραδοσιακό γλέντι με τα υπόλοιπα χορευτικά συγκροτήματα, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή η αποστολή επισκέφθηκε το σπήλαιο της Μελισσάνης όπου και ξεναγήθηκε θαυμάζοντας τις ομορφιές της φύσης. Το απόγευμα το πρόγραμμα περιελάμβανε βόλτα στο Αργοστόλι και το βράδυ εμφάνιση στα Φωκάτα, όπου εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατοικούσαν Πόντιοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο νησί κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής.

Στο πλαίσιο της ανταπόδοσης της επίσκεψης και της συνάντησης με τον αναπληρωτή δήμαρχο Κεφαλληνίας κύριο Λυκούδη, η αποστολή εξασφάλισε τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος από την Κεφαλονιά στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο δήμος Καβάλας την προσεχή Καθαρά Δευτέρα. Γεμάτη με θετικές εντυπώσεις το πρωί της Δευτέρας η αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής της από το λιμάνι της Σάμης στο λιμάνι του Αστακού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο κατάστρωμα του πλοίου, η αποστολή αναστάτωσε με τη μουσική από τους ήχους της ποντιακής λύρας, τους συνταξιδιώτες της.

Η Λέσχη Ποντίων ευχαριστεί θερμά τον δήμο Καβάλας και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τη στήριξη και την χρηματοδότηση της αποστολής στην Κεφαλονιά στα πλαίσια «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017».