Υποτονικό το ΟΧΙ της Καβάλας ενάντια στα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό (φωτογραφίες)

Λίγος ο κόσμος στον κόμβο του Αγίου Σίλα-Για μια κυβέρνηση που δεν ακούει έκανε λόγο ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνέχιση κινητοποιήσεων, προσφυγή στο ΣτΕ και ασφαλιστικά μέτρα «υποσχέθηκε» η Δήμητρα Τσανάκα

Εμφανώς λιγότεροι ήταν οι διαδηλωτές που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017 στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στον Άγιο Σίλα, σε σύγκριση με την προηγούμενη κινητοποίηση που έγινε ενάντια στα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό που θα τοποθετηθούν στο ύψος του Περιγιαλίου (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Περίπου 300-350 άτομα απέκλεισαν το δρόμο από τις 19:00 μέχρι και τις 20:00, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil, απολυμένοι από τα Λιπάσματα, μέλη του ΠΑΜΕ, ιδιοκτήτες φορτηγών και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ελάχιστοι ήταν οι μεμονωμένοι πολίτες που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία, πέραν από κάποιους Συλλόγους, όπως του Δικηγορικού, του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων Παναγίας «Το Κάστρο», της Χωράφας και των Ποταμουδίων.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος έκανε λόγο για μια κινητοποίηση που είναι ένα μέρος, μόνο, των αντιδράσεων που θα συνεχιστούν, λέγοντας ότι «όλοι πρέπει να δούμε τις ευθύνες μας, χωρίς να εξαιρώ και εμάς», ενώ αναφερόμενος στην Εγνατία Οδό ΑΕ και στα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «ανθρώπους που δε θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, ούτε θέλουν να μπουν σε μια πραγματική συζήτηση κι αυτό το αποδοκιμάζουμε. Δεν μπορούν να μας δουλεύουν κι έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τόνισε ότι το πλαίσιο είναι σαφές: «Λέμε όχι στα διόδια και στο ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε», ενώ εξέφρασε και την πικρία της για τη μικρή συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση.

Η κ. Τσανάκα υπενθύμισε, επίσης, ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει προσφυγή στο ΣτΕ κι αν χρειαστεί ο δήμος Καβάλας θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα την ημέρα που η Εγνατία Οδός ΑΕ θα εξαγγείλει τη δημοπράτηση του έργου των διοδίων.

Στην επιβάρυνση της παλιάς Εγνατίας Οδού και δη στο παραλιακό κομμάτι από τη Νέα Πέραμο μέχρι τη Τούζλα από τα φορτηγά που παρακάμπτουν τη νέα Εγνατία στάθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη, σε κάτι που συναίνεσε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός, με τον κ. Αναστασιάδη να προσθέτει ότι τα νέα διόδια στο ύψος του Περιγιαλίου θα επιβαρύνουν συνολικά την περιοχή και την τουριστική της βιομηχανία, τις αναπτυξιακές της προοπτικές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την κινητοποίηση.