Fake News: Μετανάστες της Καβάλας ΔΕΝ πετάνε τρόφιμα στα σκουπίδια!

Δυστυχώς, δεκάδες Καβαλιώτες αναπαράγουν μια ψεύτικη είδηση στο facebook

Τα τελευταία 24ωρα, κοινοποιείται σε ουκ ολίγα προφίλ Καβαλιωτών χρηστών του facebook μία «είδηση» που αναφέρεται στην πόλη μας υπό τον τίτλο: «Μετανάστες στην Καβάλα πετάνε στα σκουπίδια τρόφιμα που τους δίνει το ελληνικό κράτος». To «ρεπορτάζ» ανέβηκε σε μια «έγκριτη» ιστοσελίδα με τον διακριτικό (;) τίτλο… ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:

Ουσιαστικά, η «είδηση» δεν είναι παρά η αναπαραγωγή μιας ανάρτησης που έγινε την 1η Ιουλίου 2017 από έναν χρήστη του facebook ο οποίος ανέβασε κάποιες φωτογραφίες με τρόφιμα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών και «απέδωσε» την πράξη αυτή σε μετανάστες. Η λεπτομέρεια; Το «γεγονός» δεν έλαβε χώρα στην Καβάλα, αλλά στο… Λαύριο! Ιδού:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ή γράφεται ότι μετανάστες ή πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε camps ανά την Ελλάδα προβαίνουν σε μια τέτοια πράξη. Τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις φορές έχει αποδειχθεί ότι τέτοιου «ειδήσεις» είναι απλά hoaxes (ψεύτικες ειδήσεις). Ωστόσο, «γαργαλιστικές» γαρ, είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά στα Κοινωνικά Δίκτυα, με τους χρήστες να τις Κοινοποιούν με μεγάλη άνεση δίχως καν να τις… διαβάζουν!

Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη δημοσίευση του sygklonistiko.gr «μετράει» ήδη πάνω από… 2.000 Shares στο facebook!!!

Δυστυχώς, στην «παγίδα» αυτή «έπεσαν» και αρκετοί συμπολίτες μας κοινοποιώντας το συγκεκριμένο -ψευδές- δημοσίευμα, με ακόμη περισσότερους να σπεύδουν να «σχολιάσουν» (sic) τα μύρια όσα. Την επόμενη φορά, λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε…