Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση για μικρά παιδιά με θέμα την ανακύκλωση

Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Καβάλας και η διεύθυνση Ποιότητας Ζωής υλοποίησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» μια εποικοδομητική δράση για 60 περίπου παιδιά 6-8 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση με θέμα την «Ανακύκλωση» για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας.

Έπειτα από  πρόταση της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου κυρίας Κορίνας Χιώτη-Πρασσά, 60 περίπου παιδιά του προγράμματος, ηλικίας 6-8 ετών, την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της Ανακύκλωσης, τους μπλε κάδους , το διαχωρισμό των απορριμμάτων και την επεξεργασία τους.

Εμψυχώτρια της παραπάνω  δράσης ήταν η κυρία Θάλεια Βρεττού όπου ως εκπαιδευτικός με την εθελοντική συμβολή της και  περίσσιο μεράκι συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Όπως είναι γνωστό η συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας με το Νομικό Πρόσωπο Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια με κύριο στόχο την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την ενημέρωσή  τους με τρόπο διαδραστικό και ψυχαγωγικό σε επίκαιρα θέματα σύγχρονου προβληματισμού. Ξεκίνησε πειραματικά και στην πορεία συνάντησε πολλούς υποστηρικτές που θέλησαν να πραγματοποιήσουν εθελοντικά εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά.

Έτσι λοιπόν, έπειτα από πρότασή μας, μέλη του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Καβάλας» δέχθηκαν με προθυμία να πραγματοποιήσουν στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.
  • Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» για παιδιά ηλικίας 11 ετών. Υπεύθυνος της ενημέρωσης είναι ο κ. Βλαδίμηρος Λεωνίδης, Ψυχολόγος.
  • Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τις «Διαπροσωπικές Σχέσεις» για παιδιά ηλικίας 8-9 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Κυριακή Σαββίδου, Ψυχολόγος.
  • Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα την «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης» για παιδιά ηλικίας 10 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Αθανασία Παυλίδου, Ψυχολόγος.
  • Πέμπτη 31 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.

Ο δήμος Καβάλας τους ευχαριστεί θερμά και ευελπιστεί και εύχεται στη συνέχιση των εποικοδομητικών συνεργασιών προς όφελος των παιδιών της πόλης.