Χωρίς νερό ΔΕΠΟΣ και Άγιος Λουκάς λόγω της πρωινής διακοπής ρεύματος

Το νερό θα έρθει στον Άγιο Λουκά περί τις 21:00 και στα ψηλότερα σημεία της ΔΕΠΟΣ λίγο αργότερα-Η υδροδότηση γίνεται σταδιακά για να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο δίκτυο

Η πρωινή βλάβη της ΔΕΗ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) προκάλεσε πρόβλημα και στην υδροδότηση της πόλης και συγκεκριμένα στην αντλία της κεφαλής σήραγγας δυο δεξαμενών με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό για περισσότερες από 6 ώρες οι κάτοικοι στη ΔΕΠΟΣ και στον Άγιο Λουκά.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 και άρχισε σταδιακά η υδροδότηση, αρχικά από την περιοχή του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια, κατά δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου, επρόκειτο να υδροδοτηθεί όλη την περιοχή.

Όπως πληροφορεί ο κ. Ξανθόπουλος μιλώντας στο KAVALA POST, μέχρι τις 21:00 θα έχει νερό όλος ο Άγιος Λουκάς και το μεγαλύτερο μέρος της ΔΕΠΟΣ, όμως τα ψηλότερα σημεία της συγκεκριμένης περιοχής θα έχουν νερό λίγο αργότερα, καθώς η υδροδότηση γίνεται σταδιακά, μιας και όπως είναι φυσικό, με το που ήρθε το νερό οι κάτοικοι τράβηξαν μεγάλες ποσότητες γυρίζοντας από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να αδειάζει αμέσως η δεξαμενή.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν αδειάσει η δεξαμενή και συνεχίσει να τραβάει ο κόσμος νερό, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάποια μεγαλύτερη ζημιά», σημειώνει ο κ. Ξανθόπουλος και ζητάει την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.