Εργατικό Κέντρο Καβάλας για ΒΦΛ: Να σταματήσει η κυβέρνηση την πολιτική του… facebook και να φροντίσει για την τήρηση των νόμων

Η Διοίκηση του ΕΥΚ ζητά να σταματήσουν οι πολύωρες συναντήσεις και οι ανακοινώσεις και να υπερισχύσει το Κράτος Δικαίου

Mετά το «ναυάγιο» στην τριμερή συμφιλιωτική σύσκεψη για τη ΒΦΛ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 στο Υπουργείο Εργασίας αλλά ακυρώθηκε λόγω μη προσέλευσης των «εμπλεκόμενων» στα Λιπάσματα εταιριών (διαβάστε σχετικά εδώ) και μετά τη σχετική ανακοίνωση για το θέμα που εξέδωσε η ΓΣΕΕ (διαβάστε την εδώ), και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Καβάλας εγκαλεί την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην εργοδοσία της Λιπασματοβιομηχανίας και την καλεί να αναλάβει δράση προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των Νόμων του Κράτους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΕΥΚ Καβάλας.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική του Facebook και των ανακοινώσεων  και να πράξει τα αυτονόητα που δεν είναι άλλο από το να ισχύσουν οι νόμοι και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αν θέλουν να είναι κυβέρνηση σε ένα κράτος δικαίου.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ένα εργοδότης και συγκεκριμένα η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, θα απαξίωνε μια τριμερή συνάντηση και το υπουργείο εργασίας και θα αγνοούσε μια δικαστική απόφαση και δεν θα υπήρχαν κυρώσεις.

Να εφαρμοστεί άμεσα η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους της ΒΦΛ και να υπάρχει άμεση πολιτική λύση για τ ους εγκλωβισμένους απολυμένους που εδώ και ένα χρόνο δίνουν αγώνα και η μοναδική στήριξη από την κυβέρνηση είναι πολύωρες συναντήσεις και ανακοινώσεις.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και τα σωματεία της δύναμής του θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους απολυμένους της ΒΦΛ με κάθε τρόπο και μέσο για να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει».