Μετά από μια μέρα αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση σε ΔΕΠΟΣ και Άγιο Λουκά

Κόντρα σε δυσκολίες και σε ένα πεπαλαιωμένο σύστημα δεξαμενών τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δούλευαν όλη τη νύχτα για να έρθει το νερό-Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι για την έλλειψη ενημέρωσης

Μετά από 24 ώρες αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση σε όλα τα σπίτια της ΔΕΠΟΣ και του Αγίου Λουκά στην Καβάλα και συγκεκριμένα το νερό ήρθε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017.

Θυμίζουμε ότι η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017, μετά από διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της πόλης (διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ για τη διακοπή νερού εδώ και για τη διακοπή ρεύματος εδώ).

Η βλάβη αποκαταστάθηκε γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 και άρχισε σταδιακά η υδροδότηση, αρχικά από την περιοχή του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια επρόκειτο να υδροδοτηθεί όλη την περιοχή.

Όμως τα ψηλότερα σημεία των συγκεκριμένων περιοχών συνέχιζαν να έχουν πρόβλημα, καθώς η υδροδότηση γινόταν σταδιακά, μιας και όπως είναι φυσικό, με το που ήρθε το νερό οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες κι αν άδειαζε η δεξαμενή και συνέχιζε να τραβάει ο κόσμος νερό, τότε ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά στο δίκτυο.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ δούλευαν όλο το βράδυ προκειμένου να έχουν όλες οι περιοχές νερό, προσέχοντας την κατανομή ώστε να μη γίνει υπεράντληση υδάτων και κόντρα στο… γήρας (μιας και ξεπερνάνε τα 40 χρόνια «ζωής») των δύο δεξαμενών που υδροδοτούν τη ΔΕΠΟΣ και τον Άγιο Λουκά, κάτι που τις καθιστά ευάλωτες σε κάθε διακοπή ρεύματος.

Οι κάτοικοι, ωστόσο, δηλώνουν αγανακτισμένοι τόσο για την πολύωρη διακοπή νερού (σ.σ.: Ακόμα και το μεσημέρι της Τρίτης κάποιες βρύσες έβγαζαν λάσπη), όσο και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ξανθόπουλο να τονίζει για άλλη μια φορά ότι μια σειρά συγκυριών-αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω-δυσχέραιναν το έργο των συνεργείων και ουδεμία πρόθεση υπήρχε να ταλαιπωρηθεί το καταναλωτικό κοινό.

*Η φωτογραφία του άρθρου είναι αρχείου.