Ο Νίκος Ξανθόπουλος ζητά συγνώμη από τους κατοίκους της ΔΕΠΟΣ και του Αγίου Λουκά

Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για τις εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης και για την έλλειψη ενημέρωσης - Οι ευθύνες θα αναζητηθούν

Ηεκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης της Καβάλας το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και στην παροχή νερού στις συνοικίες της ΔΕΠΟΣ (Νεάπολη) και του Αγίου Λουκά, με τις αρχικές εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΚ για αποκατάσταση να μην επαληθεύονται και τους κατοίκους να παραπονούνται έντονα για το γεγονός ότι δεν είχαν ούτε νερό αλλά ούτε και επίσημη ενημέρωση (διαβάστε σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ).

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος, μέσα από ένα δελτίο Τύπου, ζητά «συγνώμη» από όλους τους κατοίκους των συνοικιών που ταλαιπωρήθηκαν εν μέσω καλοκαιριού, ενώ σημειώνει ότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση θα διερευνηθούν και, προφανώς, θα αποδοθούν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ξανθόπουλου.

Ζητούμε συγνώμη, επιθυμούμε κατανόηση

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους των περιοχών Αγίου Λουκά – Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν, εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών, από την πολύωρη διακοπή υδροδότησης την 24 και 25 Ιουλίου 2017, καθώς επίσης και από την έλλειψη άμεσης ενημέρωσης για την χρονική διάρκεια αυτής.

Είναι γνωστό ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αφ’ ενός φροντίζει η παροχή νερού να είναι συνεχής και αδιάλειπτη προς τους καταναλωτές της σε ολόκληρο το Δήμο Καβάλας, αφ’ ετέρου μεριμνεί ώστε το παρεχόμενο νερό να είναι καθαρό και υγιεινό.

Με γνώμονα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοί της για μια ακόμη φορά υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου η διακοπή υδροδότησης την 24 και 25 Ιουλίου 2017 να περιορισθεί στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα πράξουν σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Τα αίτια της πολύωρης διακοπής, είτε αυτά οφείλονται σε ελλείψεις ή παραλείψεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είτε σε τρίτους, θα διερευνηθούν ενδελεχώς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα και να αναληφθούν οι σωστές πρωτοβουλίες.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή προείχε η αποκατάσταση της υδροδότησης των περιοχών Αγίου Λουκά – Νεάπολης.

Τελειώνοντας, για μια ακόμη φορά ζητούμε συγγνώμη και επιθυμούμε την κατανόηση από τους κατοίκους των περιοχών που ταλαιπωρήθηκαν».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
Ξανθόπουλος Νικόλαος