«Φιάσκο» στο Εργατικό Κέντρο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης… «έστησε» τους απολυμένους!

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί νωρίτερα με τους εργαζόμενους των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων - Η Ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη έδωσε το «άκυρο» σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είχε καθοριστεί για τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας κατόπιν μεσολάβησης του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου (διαβάστε σχετικά εδώ) και μετά από την πρόσκληση που είχε απευθύνει προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΒΦΛ (διαβάστε την εδώ).

Νωρίτερα το απόγευμα, στις 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΥΚ πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου με περίπου 20 με 30 απολυμένους να παραμένουν στον χώρο. Λίγο πριν τις 21:00 κατέφθασε στο σημείο η Ασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να «επιθεωρήσει» τον χώρο. Οι άνδρες του προέδρου αποχώρησαν μετά από λίγο.

Η ώρα περνούσε. Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είχε ήδη βγει «εκτός», αφού η σύσκεψη φορέων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κράτησε περισσότερο από ό,τι αρχικά υπολογίζονταν.

Να σημειωθεί επίσης ότι αμέσως μετά τη σύσκεψη, αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων (Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, PFIC Ltd και Centrofaro Servives Ltd) υπό τον Γιώργο Θεοφυλακτίδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Λίγο πριν τις 22:00, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης δέχθηκε «τελεσίγραφο» από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ότι «αν δεν αποχωρήσουν από το ΕΥΚ οι συγκεντρωμένοι απολυμένοι, ο πρόεδρος δεν έρχεται, αυτές είναι οι οδηγίες των ανδρών της Ασφάλειας»!

Οι απολυμένοι όντως αποχώρησαν και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου έμειναν να περιμένουν μόνο ο πρόεδρος Ευθύμης Μακρογιάννης και το ΔΣ του Σωματείου. Ωστόσο, αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ΕΥΚ εμφανίστηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για να τους ενημερώσει ότι τελικά «ο πρόεδρος δεν θα έρθει». Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες σε λίγο…