Καβάλα: Στο Νοσοκομείο παραθεριστής που δαγκώθηκε από… νυχτερίδα μέσα στο ίδιο του το σπίτι!

Το ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Ηρακλίτσα - Στον άτυχο άντρα χορηγήθηκε αντιλυσσικός ορός, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εμφανίστηκε ένας άντρας, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με εξοχική κατοικία στη Νέα Ηρακλίτσα, ο οποίος είχε δαγκωθεί από μία… νυχτερίδα μέσα στο σπίτι του!

Το ζώο «εισέβαλε» μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο, εκείνος προσπάθησε να το διώξει αλλά όταν πλησίασε και κατάφερε να το πιάσει στιγμιαία στα χέρια του, εκείνο τον δάγκωσε. Οι γιατροί των ΤΕΠ χορήγησαν στον άντρα αρχικά αντιτετανικό εμβόλιο και αντιβίωση και το πρωί της επομένης χρειάστηκε να επανέλθει για να του χορηγηθεί αντιλυσσικός ορός, αφού η νυχτερίδα ανήκει στην κατηγορία των λυσσύποπτων ζώων.

Το περιστατικό βρίσκεται κάτω από το «μικροσκόπιο» του Τμήματος Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο παθών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.