«Κλείνει» και πάλι η Βενιζέλου (και μέρος της Ερυθρού) από βδομάδα!

Διαβάστε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν - Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης από τις 31 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου 2017

Όπως είχε γράψει το KAVALA POST τον περασμένο… Απρίλιο (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), το φωτοκαταλυτικό υπόστρωμα (ή «γαλάκτωμα») στο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του κέντρου της Καβάλας θα πρέπει να «στρωθεί» εκ νέου, αφού δεν… «έπιασε» καλά! Κι ενώ αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις αρχές του περασμένου Μαΐου, τελικά οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 1η μέρα του Αυγούστου.

Μια μέρα πριν, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, θα μπουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού (και τις κάθετες αυτών) μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο από τον εργολάβο.

Διαβάστε αναλυτικά

Προσωρινές  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  θα ισχύσουν λόγω  εκτέλεσης  εργασιών  φωτοκατάλυσης στην οδό Ελ. Βενιζέλου, (από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή),  Ερυθρού Σταυρού και σε κάθετες αυτών οδούς   στα πλαίσια  συντήρησης   του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας.

Συγκεκριμένα:

α) ►  Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην  ΟΔΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή) και για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 01.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.  και μέχρι την Πέμπτη   03.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ. καθώς και

Απαγόρευση  της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες οδούς με κατεύθυνση εισόδου προς την οδό Ελ. Βενιζέλου (Βελισσαρίου, Βότση από την συμβολή τους με την οδό Φιλίππου &  Ηπείρου, Ανώνυμη Οδός από την συμβολή τους με την οδό Ερυθρού Σταυρού) και για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 01.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.  και μέχρι την Πέμπτη   03.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.

Επισημαίνεται ότι, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και μέχρι το πέρας των σχετικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την άρση της  εργοταξιακής σήμανσης, θα είναι αδύνατη η χρήση και λειτουργία  των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης (υπόγεια πολυκατοικιών) και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης ”Αγ. Ιωάννη”.

  • Επισημαίνεται ότι, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και μέχρι το πέρας των σχετικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την απομάκρυνσης της  εργοταξιακής σήμανσης, δυνατότητα ανεφοδιασμού των καταστημάτων θα είναι δυνατή μόνο για την Τρίτη  και μέχρι τις 10:00 π.μ. (πρωινές ώρες) μόνο από την οδό Ηπείρου (μέσω Ερυθρού Σταυρού) και από την οδό Βότση (μέσω της οδού Φιλίππου). Η διέλευση των οχημάτων ανεφοδιασμού (όχι στάθμευση) θα εκτελείτε με απόλυτη προσοχή και ευθύνη του επαγγελματία οδηγού του οχήματος ανεφοδιασμού, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του  εκπροσώπου της φύλαξης  της αναδόχου  Κ/ξίας.
  • Επισημαίνεται ότι σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων ασφαλείας (Αστυνομία,Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και επιβατικών (Ι.Χ. ή Δ.Χ.) που κινούνται από και προς την κλινική ‘’ΛΗΤΩ’’, πάντα  σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες διέλευσης του εκπροσώπου της φύλαξης της αναδόχου Κ/ξίας.

► Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των εσοχών – παρκίδων  επί της  οδού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για τις ανάγκες προετοιμασίας και εγκατάστασης της εργοταξιακής σήμανσης και εκτέλεσης των εργασιών και για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα  31.07.2017  και ώρα 10:00 μ.μ.  και μέχρι την Πέμπτη 03.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.

β) ► Απαγόρευση  της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων της εξωτερικής  λωρίδας κυκλοφορίας (πλησίον πεζοδρομίου πάρκου Φαλήρου) του νοτίου  ρεύματος  κυκλοφορίας της οδού ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και για το τμήμα της από την αρχή της στροφής του πάρκου Φαλήρου έως το τέλος του Μουσείου Καβάλας (Εκτέλεση εργασιών με  κατεύθυνση από τον κόμβο  Φαλήρου προς το κέντρο) και για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη  03.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.  και μέχρι την Παρασκευή    04.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.

► Απαγόρευση  της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων της εσωτερικής  λωρίδας κυκλοφορίας (πλησίον κεντρικής νησίδας) του νοτίου  ρεύματος  κυκλοφορίας της οδού ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και για το τμήμα της από την αρχή της στροφής του πάρκου Φαλήρου έως το τέλος του Μουσείου Καβάλας (Εκτέλεση εργασιών με κατεύθυνση από τον κόμβο  Φαλήρου προς το κέντρο) και για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή  04.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.  και μέχρι το Σάββατο   05.08.2017  και ώρα 06:00 π.μ.

γ) ► Απαγόρευση της  κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες  οδούς  που συμβάλλουν στην οδό ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  (Ανώνυμη οδός, Ηπείρου, Μητροπόλεως) και για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο   05.08.2017  και ώρα 03:00 μ.μ.  και μέχρι την Δευτέρα    07.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.

► Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων στις κάθετες  οδούς  που συμβάλλουν στην οδό ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  (Ανώνυμη οδός, Ηπείρου, Μητροπόλεως) και για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο   05.08.2017  και ώρα 03:00 μ.μ.  και μέχρι την Δευτέρα    07.08.2017  και ώρα 08:00 π.μ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για όλο το χρονικό διάστημα των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τα αναφερόμενα τμήματα αποτελούν εργοτάξιο του έργου και κατά συνέπεια οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κ.Ο.Κ.