Ώρα μηδέν για την Καθαριότητα στον δήμο Παγγαίου: Αποχώρησε ο ιδιώτης παίρνοντας μαζί και τους κάδους (του)!

Δηλώσεις του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη στο KAVALA POST - «Επιστράτευση» προσωπικού και ανάκληση αδειών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017, ο ιδιώτης εργολάβος που είχε την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων στον δήμο Παγγαίου αποχώρησε, καθώς δεν μπορούσε να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. Είχε προηγηθεί η απόρριψη συνολικά της σύμβασής του από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο συγκεκριμένος ιδιώτης εκτελούσε τις εργασίες αποκομιδής εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε πληρωθεί, αφού υπήρχαν διάφορα «κωλύματα» με τα δικαιολογητικά αλλά και την ίδια τη σύμβαση που είχε υπογράψει με τον δήμο Παγγαίου. Τελικώς, η σύμβαση απορρίφθηκε στο σύνολό της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η εργολαβία έμεινα στον «αέρα» και ο ιδιώτης, ως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, αποχώρησε.

Χωρίς κάδους το Παγγαίο

Ο ανάδοχος εκτελούσε την αποκομιδή με τα δικά του συνεργεία και οχήματα αλλά και έχοντας «απλώσει» και τους δικούς του κάδους απορριμμάτων, τους οποίους και έχει ήδη μαζέψει! Αποτέλεσμα, εν μέσω θέρους και εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ο δήμος Παγγαίου δεν έχει πρόβλημα μόνο με την αποκομιδή αλλά και με τις σακούλες των σκουπιδιών που, δειλά-δειλά, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στα πεζοδρόμια ή ακόμα και μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης (ελλείψει άλλης… εναλλακτικής).

Ήδη, στις παραλιακές Δημοτικές Ενότητες που αυτήν την περίοδο είναι «πλημμυρισμένες» από τουρίστες (Νέα Πέραμος, Ηρακλίτσα, Τούζλα, Ορφάνι, Κάριανη κτλ.), η εικόνα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μέσα σε λίγες ώρες δεν είναι και η καλύτερη…

«Αγώνας δρόμου» του δημάρχου για να κρατηθεί ο δήμος καθαρός

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στον «ευαίσθητο» τομέα της Καθαριότητας -και ιδιαίτερα αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή. Μιλώντας στο KAVALA POST ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης είπε: «Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον δήμο καθαρό, στον βαθμό που μπορούμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την καθαριότητα. ”Παλεύουμε” από την πρώτη στιγμή, με διπλές βάρδιες, με ανακλήσεις αδειών και όλο το προσωπικό στις επάλξεις να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να γίνει. Και θα γίνει»!

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη Δευτέρα κιόλας, ο δήμος Παγγαίου θα απευθύνει νέα πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να αναλάβει την αποκομιδή ιδιώτη, με σκοπό να συναφθεί άμεσα μια νέα σύμβαση και να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου, αν όλα «τρέξουν» κανονικά, η διαδικασία μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Αναστασιάδης ζητά, μέσω του KAVALA POST, τη βοήθεια αλλά και την κατανόηση των πολιτών. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο και έχουμε και πολλούς επισκέπτες. Ας δείξουν οι δημότες μας λίγη υπομονή και εγκράτεια σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια τους μέχρι να μπορέσουμε να λύσουμε το ζήτημα που έχει προκύψει», δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου.