Η Καβάλα αποδίδει τις οφειλόμενες τιμές στον εκλιπόντα ποιμενάρχη της

Τριήμερο πένθος στον δήμο Καβάλας - «Κλειστές» οι δημοτικές υπηρεσίες την ημέρα της ταφής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ - Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Tο βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «έκδοση ψηφίσματος και απόδοση οφειλόμενων τιμών στον εκλιπόντα ποιμενάρχη μας, μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο».

Το «παρών» στο Δημαρχείο Καβάλας έδωσαν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Μετά από τις τοποθετήσεις της δημάρχου, των επικεφαλής παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (Κωστή Σιμιτσή και Άρη Βέρρου) και του Αντιπεριφερειάρχη, το Σώμα προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος.

Ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου ποιμενάρχη μας, επίσης, εκφράζει  τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, για την ανιδιοτελή προσφορά του, το τεράστιο και πολύπλευρο, κοινωνικό, ποιμαντικό εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο που επιτέλεσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

  1. Να κηρυχτεί ο Δήμος Καβάλας σε τριήμερο πένθος
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη.
  3. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα.
  4. Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 10.00 π.μ. και μέχρι το πέρας του ωραρίου, προκειμένου να παρευρεθούν οι υπάλληλοι σε αυτήν.
  5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».