Καβάλα: Η πόλη προετοιμάζεται για να αποχαιρετήσει τον ποιμενάρχη της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες - Συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων στην πομπή - Λεωφορεία για μετακίνηση των δημοτών στον Άγιο Σίλα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017. Στον δήμο Καβάλας οι επαφές στελεχών και αιρετών είναι συνεχείς έτσι να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για αυτήν την κορυφαία, για την πόλη, ιστορική στιγμή.

Από το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017, ο δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για συμμετοχή στην πομπή που θα «συνοδεύσει» το σκήνωμα του Προκόπιου από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Ομόνοια μέχρι το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, στον χώρο του Τελωνείου θα υπάρχουν λεωφορεία για να μεταφέρουν δωρεάν τους δημότες στην Ιερά Μονή του Αποστόλου Σίλα όπου πρόκειται να ταφεί ο μακαριστός Μητροπολίτης μας. Άγημα του Ελληνικού Στρατού με 21 άνδρες θα βάλλει τρεις φορές στον αέρα την ώρα της ταφής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προεξάρχοντος του οποίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, θα φτάσει στην πόλη οδικώς μέσω Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας, ενώ ήδη από την Κυριακή αναμένεται να αφιχθούν στην Καβάλα ειδικά για το τελευταίο «αντίο» στον μακαριστό αρκετοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Ιερώνυμος, ενώ από έναν σύντομο λόγο αναμένεται να εκφωνήσουν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, η όλη διαδικασία (εξόδιος ακολουθία, πομπή, ταφή) αναμένεται να κρατήσει περίπου μιάμιση ώρα.

Να σημειωθεί επίσης ότι λόγω της κηδείας δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό 7ης Μεραρχίας.