Τάσος Καρασαββόγλου: Σύντομα θα δουλεύουν και οι 12 κλίνες της ΜΕΘ!

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σχολιάζει την έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - «Έρχονται» άμεσα στην Καβάλα 3 γιατροί και 3 νοσηλευτές

Στοιχεία της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων που αφορούν στη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δημοσίευσε πριν από μερικές μέρες το KAVALA POST (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο μας, αν και διαθέτει 12 κλίνες στη ΜΕΘ, λειτουργεί μόνον τις μισές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Διοικητής του ΓΝΚ Τάσος Καρασαββόγλου σχολίασε τα ευρήματα της έρευνας της ΠΟΕΔΗΝ και με δηλώσεις του στο KAVALA POST προανήγγειλε την άμεση επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από τις 6 κλίνες στις 9, αφού ήδη υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας για τρεις νέους μόνιμους γιατρούς ειδικά για τη ΜΕΘ. Επειδή όμως είναι απαραίτητο, εκτός από γιατρούς, να υπάρχει και νοσηλευτικό προσωπικό πάλι αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη Μονάδα, η Διοίκηση του ΓΝΚ έχει ήδη απευθυνθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ  για τη διάθεση τριών (3) νοσηλευτών. Σε δεύτερη φάση, θα σταλεί και αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη νοσηλευτών ως μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο.

«Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται και σύντομα θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε ΚΑΙ τις 12 κλίνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασαββόγλου.