Οι Καβαλιώτες «βλέπουν» τον επόμενο Μητροπολίτη τους στο πρόσωπο του πατέρα Παύλου

Γιγαντώνεται το... «παύλειο κίνημα» που αυθόρμητα ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο - Ο κόσμος «μιλά». Οι Αρχές του τόπου θα πάρουν θέση;

Χιλιάδες πολίτες, χρήστες του facebook τα τελευταία 24ωρα εκφράζουν, επιδοκιμάζουν, συμφωνούν και επαυξάνουν, προωθούν την «πρόταση» να είναι ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλως & Θάσου Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος ο επόμενος Μητροπολίτης ΦΝΘ. Χιλιάδες άνθρωποι, δίχως να είναι συνεννοημένοι, δίχως να υπάρχει κάποιος «μπροστάρης» ή «καθοδηγητής», εντελώς αυθόρμητα ποστάρουν φωτογραφίες του «δικού μας» πατέρα Παύλου, κάνουν Like και Κοινοποιούν αντίστοιχα άρθρα ή status, σχολιάζουν και αλληλεπιδρούν με στόχο να αποκτήσουν «λόγο» στην εκλογή του νέου ποιμενάρχη τους.

Η μαζικότητα της «συμμετοχής» των πολιτών σε αυτήν την προσπάθεια είναι τέτοια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… «παύλειο κίνημα»!

Το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2017 δημοσιεύτηκε η «ανοιχτή» επιστολή του δικηγόρου Δημήτρη Αποστολίδη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (διαβάστε την εδώ). Μέσα σε λίγες ώρες, μόνον μέσα από τη σελίδα του KAVALA POST στο facebook, το άρθρο έχει πάνω από 150 Κοινοποιήσεις και πάνω από 25.000 «απήχηση»!

Δημοσίευση-ανάρτηση «υπέρ Παύλου» έκαναν επίσης ο τ. νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής και ο τ. υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης, αναφέροντας τα εξής:

Και οι δύο δημοσιεύσεις των κ.κ. Τάτση και Καλλιοντζή είχαν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Ενδεικτικό είναι ότι αυτή του τ. νομάρχη (που προηγήθηκε χρονικά) «μετράει» ήδη μέσα σε 48 ώρες πάνω από… 550 Likes, 70 Κοινοποιήσεις και 140 σχόλια – νούμερα ιδιαίτερα εντυπωσιακά για ένα προσωπικό προφίλ χρήστη (και όχι, δηλαδή, για μια Σελίδα με χιλιάδες, ενδεχομένως, «ακόλουθους»).

Βέβαια, το facebook δεν… «βγάζει» επίσκοπο, αλλά το «κλίμα» που ήδη διαμορφώνεται -εντελώς αυθόρμητα, έχει τη σημασία του αυτό- τα τελευταία 24ωρα, από μόνο του «λέει» πολλά. Μένει να δούμε στο άμεσο μέλλον εάν τη «φωνή» των πολιτών αφουγκραστούν και οι Αρχές του τόπου