Καβάλα: Βουτιές στα… οχήματα των λουόμενων κάνει το τελευταίο διάστημα σπείρα διαρρηκτών

«Άδειασαν» πέντε αυτοκίνητα σε πάρκινγκ beach bar των Αμμολόφων - Σχεδόν... καθημερινό το φαινόμενο σύμφωνα με την Αστυνομία

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο της διάρρηξης οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης των Αμμολόφων και της Εγνατίας Οδού στον δήμο Παγγαίου.

Οι επιτήδειοι δεν πτοούνται ούτε από κίνηση, ούτε από μέρα, ούτε καν από το γεγονός ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα στα πάρκινγκ των beach bars και αφού παραβιάσουν τις κλειδαριές ή σπάσουν τα παράθυρα του οδηγού ή του συνοδηγού, αφαιρούν από το εσωτερικό των οχημάτων ό,τι βρουν, ενώ προξενούν και μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να τα ανοίξουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης 1 Αυγούστου 2017 παραβιάστηκαν μαζικά πάνω από 5 οχήματα λουομένων που ήταν σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης beach bar των Αμμολόφων, με τα θύματα να καταθέτουν μέχρι αργά το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου.

Το φαινόμενο, πάντως, δεν είναι καινούριο. Το καλοκαίρι του 2016 έγιναν περισσότερες από 80 διαρρήξεις οχημάτων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σπείρα αθίγγανων που δρα στην περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκμεταλλευόμενη την ελλιπή αστυνόμευση, μιας και στην ουσία, 2 αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να καλύψουν μια τεράστια περιοχή που σφύζει από κόσμο κατά τη θερινή περίοδο.

Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους λουόμενους και κυρίως να μην αφήνουν μέσα στα οχήματά τους αντικείμενα, όπως γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, χρήματα ή αντικείμενα αξίας σε κοινή θέα, προκαλώντας και… προσκαλώντας τους επίδοξους διαρρήκτες, αλλά και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη κίνηση.