«Οργιάζει» και φέτος το παρεμπόριο στη Νέα Πέραμο Καβάλας

Ένας αυτοσχέδιος (παράνομος) «πάγκος» ανά... 5 μέτρα στην παραλιακή οδό - Κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται πλέον με το φαινόμενο...

Πριν από μερικά χρόνια, η «μάστιγα» του παρεμπορίου βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, αλλά και των προτεραιοτήτων των αρμόδιων για την τήρηση της νομιμότητας φορέων. Οι «έφοδοι» της Αστυνομίας σε τουριστικά μέρη όπου «ανθούσε» το φαινόμενο ήταν καθημερινές, όπως και τα «αφιερώματα» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε αυτές. Σήμερα, το όλο θέμα μοιάζει να έχει «ξεχαστεί». Από εμάς τουλάχιστον, γιατί όσοι ζουν μέσα από το παρεμπόριο συνεχίζουν… ανενόχλητοι.

Η παραλιακή της Νέας Περάμου, μετά την ανάπλασή της, άρχισε να «ανεβαίνει». Κάθε καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών που, από το απόγευμα και μετά, «πλημμυρίζουν» τον πεζόδρομο με τις δεκάδες ταβέρνες, καφέ και ζαχαροπλαστεία, την παιδική χαρά και τους… «μικροπωλητές», Και όταν λέμε μικροπωλητές, δεν εννοούμε τους ανθρώπους που έχουν επινοικιάσει από τον δήμο ένα «κομμάτι» δημόσιου χώρου για να πωλούν χειροποίητα κοσμήματα, σουβενίρ ή «πρόχειρο» φαγητό (καλαμπόκια βραστά και ψητά, μαλλί της γριάς ή ποπ κορν), αλλά για αυτούς που ως… «σειρήνες» προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν τα μικρά παιδιά για να πουλήσουν φτηνά «παιχνίδια» (από κουρδιστά ζωάκια και «πιστόλια» που εκτοξεύουν φυσαλίδες μέχρι «τρικάκια» και χρωματιστά μπαλόνια ηλίου, ακόμα και μικροσυσκευές!), προφανώς χωρίς να έχουν καμία απολύτως άδεια και επίσης αποδεδειγμένα χωρίς να κόβουν ούτε μία απόδειξη!

Σε μία βόλτα μας το βράδυ της Τρίτης 1 Αυγούστου 2017 στην παραλιακή της Περάμου, μετρήσαμε σε μία απόσταση 100 περίπου μέτρων (από το παλιό «τελωνείο» μέχρι και τις τελευταίες ταβέρνες προς τα ανατολικά του οικισμού) ούτε λίγο ούτε πολύ… 15 αυτοσχέδιους «πάγκους», με τους… «μαγαζάτορες» χαλαρούς και… άνετους!

Είπαμε, κανείς δεν ασχολείται πλέον με το παρεμπόριο… Οπότε, όλα καλά!