«Ανεπιθύμητα» τα ΑμΕΑ και τα καροτσάκια στη Δημοτική Αγορά

Λειτουργικά «τυφλός» ο ανελκυστήρας που οδηγεί στην Ιχθυαγορά - Αδύνατη η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν... περπατάει!

Σε μια εποχή που η ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους και τις υπηρεσίες δεν είναι απλά ζητούμενο αλλά αυτονόητη ανάγκη και την ίδια στιγμή που ο δήμος Καβάλας δεν παραλείπει να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά Προγράμματα με θέμα ακριβώς αυτό (βλ. mobility), η πρόσβαση σε ένα «νευραλγικό» κομμάτι της Δημοτικής Αγοράς είναι «απαγορευμένο» για όσους δεν κινούνται… όρθιοι!

Ο λόγος για την Ιχθυαγορά, στο υπόγειο του κτιρίου. Εκεί, αν και «κατεβαίνουν» δύο ασανσέρ, είναι πέρα από προφανές ότι ένα ΑμΕΑ ή μία μητέρα με παιδί σε καροτσάκι, το πολύ να ανοίξει την πόρτα (του ασανσέρ), να ρίξει μια ματιά και να την… ξανακλείσει (την πόρτα)!

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μετά την πόρτα του πρώτου ανελκυστήρα ακολουθούν… σκαλάκια. Πάλι καλά, βέβαια, που έχει κάγκελα για να στηριχτεί κάποιος ηλικιωμένος, αλλά μέχρις εκεί.

Στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε την πόρτα του δεύτερου ανελκυστήρα. Εδώ, πέρα από τα σκαλάκια, υπάρχει μία ράμπα. Η κλίση της όμως είναι τέτοια που καθιστά τη χρήση της απαγορευτική, αν όχι επικίνδυνη! Είναι επίσης πρόδηλο ότι η εν λόγω ράμπα δεν χρησιμοποιείται ποτέ και από κανέναν πέραν των εμπόρων της Ιχθυαγοράς, οι οποίοι μάλιστα έχουν τοποθετήσει στο «τελείωμά» της διάφορα αντικείμενα: τελάρα, κούτες και… τραπεζάκι με καρέκλες, προφανώς για να… ξαποσταίνουν! Ή να πίνουν τον καφέ τους.

Αυτά.