Χτύπησε «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Καβάλα-Το κύμα έντονης ζέστης θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα

Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού σήμερα με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 36 και κατά τόπους τους 37-38 βαθμούς Κελσίου-Ανάσες δροσιάς από την Παρασκευή 11 Αυγούστου

Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού είναι μέχρι στιγμής το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, με τα θερμόμετρα στην πόλη της Καβάλας να δείχνουν 36 και κατά τόπους 37-38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, ενώ στον ήλιο τα νούμερα θυμίζουν… Σαχάρα.

Η έντονη ζέστη θα κορυφωθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ενώ οι πρώτες ανάσες δροσιάς αναμένονται από την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017. Πάντως οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν από την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, κάνοντας κάπως πιο υποφερτή την κατάσταση τις βραδυνές ώρες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όλη την εβδομάδα οι ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεται από όλους η σωματική άσκηση και οι εργασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες και συνίσταται η πόση πολλών υγρών, η αναζήτηση σκιάς και… καταφυγίου στη θάλασσα ή στο βουνό, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Meteokav εδώ.