Χωρίς ρεύμα η παραλιακή ζώνη της Κεραμωτής

«Έσκασε» μετασχηματιστής και βυθίστηκε στο σκοτάδι το λιμάνι και μεγάλο μέρος του χωριού-Η ΔΕΗ προσπαθεί να επιδιορθώσει το βλάβη

Άλλο ένα blackout μέσα σε ένα 24ωρο στο Νομό Καβάλας. Μετά τη Νέα Ηρακλίτσα (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) επόμενο «θύμα» της υπερφόρτωσης του δικτύου της ΔΕΗ λόγω ζέστης ήταν η Κεραμωτή, όταν «έσκασε» μετασχηματιστής το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 περίπου στις 21:30, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη του χωριού.

Μάλιστα υπήρξαν αναφορές από κατοίκους και τουρίστες που είχαν γεμίσει την παραλία της Κεραμωτής για έκρηξη η οποία προηγήθηκε του blackout.

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να επιδιορθώσουν τη βλάβη, καθώς η Κεραμωτή βρίσκεται στο απόγειο της τουριστικής περιόδου και πέρα από τους κατοίκους, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αρκετοί επαγγελματίες που διατηρούν ευπαθή προϊόντα στα ψυγεία τους, ενώ πολλές ευάλωτες στις ακραίες καιρικές συνθήκες ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα χωρίς air condition εν μέσω καύσωνα.