Τρεις στρατιώτες «όπλισαν» την ανθρωπιά τους και έσωσαν ανθρώπινες ζωές στην Κεραμωτή

Οι τρεις στρατιώτες Γεώργιος Κουτρουλός, Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρος Βαρταπετιάν βραβεύτηκαν για την αυτοθυσία που επέδειξαν από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά

Τρεις οπλίτες θητείας βράβευσε ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, όπως γράφει το xanthinea.gr, για την αυτοθυσία που επέδειξαν, σώζοντας εν ώρα υπηρεσίας ανθρώπινες ζωές στην παραλία των ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα ονόματα των στρατιωτών και τα περιστατικά στα οποία επενέβησαν.

  • Ο Στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός, διότι εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, στις 04 Ιουλίου 2017, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

  • Οι Στρατιώτες Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρο Βαρταπετιάν, διότι ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ Κεραμωτής στις 29 Ιουλίου 2017, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ.

Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.