Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 στις 20:30 στην παραλία στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με αφορμή τη συμπλήρωση 72 ετών από τον πυρηνικό όλεθρο σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, μέλος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και Συνταξιούχων ΙΚΑ η «Ενσωμάτωση» Νομού Καβάλας καλούν σε συγκέντρωση-εκδήλωση την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 στις 20:30 στην παραλία (στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ) για να καταδικάσουν «το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που γίνονται σήμερα».

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης

Εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, κατά των λαών, που το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Τεράστιες οι υλικές καταστροφές, με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ο Β’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο.   Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων.

Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλης 2016) και απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Μάης 2017) επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών, με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής εμπλοκής στη Συρία. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την εξέλιξη στο Κυπριακό, το «μπαρούτι» που συγκεντρώνεται στις γεωτρήσεις και τους κινδύνους που κυοφορούνται για τον ελληνικό λαό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες, γιατί με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας, δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ποιήματα και τραγούδια.

Παλεύουμε και Απαιτούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ε,Ε. και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του