Viral έγινε η εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα που «χτυπάει» μόνη της σε μοναστήρι της Καβάλας (βίντεο+φωτογραφίες)

Εικόνες από την πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στη Μονή των Νικητών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσω του... luben

Ηθαυματουργή εικόνα που «χτυπάει» τους πιστούς στην Ιερά Μονή των Νικητών είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους Καβαλιώτες. Εκατοντάδες είναι, άλλωστε, οι πιστοί που κάθε χρόνο συρρέουν στο Μοναστήρι την παραμονή της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για να δουν από κοντά το «θαύμα».

Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του Αγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία «χτυπάει», όπως λένε οι Χριστιανοί, αναφέρει σχετικά το ecclesiaonline.

Εικόνες και βίντεο από τη διαδικασία κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, ωστόσο φέτος η «ανακάλυψή» της από τη δημοφιλή ιστοσελίδα luben.tv εκτόξευσε τη δημοφιλία της εικόνας στα… ύψη! Τις τελευταίες ώρες, χιλιάδες βλέπουν και κοινοποιούν το δημοσίευμα του luben το οποίο χρησιμοποιεί ένα βίντεο από το 2015. Δείτε το εδώ:

Το luben.tv, με καθαρά σκωπτική διάθεση, αναφέρει: «Βρισκόμαστε μέσα στον Αύγουστο αγαπητοί φίλοι όπου δεν σφίγγουν απλώς οι ζέστες, αλλά βρίσκονται και στα ντουζένια τους όλες οι θρησκευτικές πανήγυρεις ανα την επαρχία, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν την τιμητική τους όχι μόνο οι λαχειοφόρες αγορές που κληρώνουν φέτα, αλλά και τα προσκυνήματα παντώς τύπου.

Μετά από θαυματουργά βραστά κάσταναιερές παντόφλεςθαυματουργές πέτρες air conditionιερά γυαλιά οράσεως και άλλα τέτοια ωραία και εξόχως πνευματικά πράγματα, έρχεται τώρα η εικόνα η οποία χτυπάει όποιον γουστάρει ανήμερα στη γιορτή της, δηλαδή στις 6 Αυγούστου που είναι της Μεταμορφόσεως.

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή της Μεταμορφόσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας η οποία είναι «ένα ακόμη ταπεινό εργαστήρι της προσευχής, μια πραγματική όαση μέσα στη σημερινή υλόπνικτη εποχή μας» υπάρχει η εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, η οποία σύμφωνα με τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς, ρίχνει ένα χέρι ξύλο στο ποίμνιο».

Διαβάστε το πλήρες «ρεπορτάζ» στο luben.tv εδώ.

Δείτε εδώ ένα παλιότερο βίντεο από πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή των Νικητών της Καβάλας, το 2013: