Νεότερη ενημέρωση: Δύο γυναίκες βρίσκονται ακόμη επάνω στο Φιδονήσι-Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης!

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα σκάφη να προσεγγίσουν το νησί - Οι δύο Ελληνίδες είναι καλά στην υγεία τους

Τρία περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 το Λιμενικό Σώμα. Τα δύο πρώτα έχουν πλέον λήξει, με τους εμπλεκόμενους να έχουν διασωθεί, ενώ το τρίτο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημάδια ιδιαίτερης ανησυχίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε σε 1 κανό στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας, 18 ετών, οι οποίοι «τραβήχτηκαν» από τα κύματα στα ανοιχτά, στον κόλπο της Νέας Ηρακλίτσας. Μετά από μία περίπου ώρα, στις 21:00, οι δύο νεαροί βγήκαν στη στεριά.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε σε 1 φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες, ανοιχτά της παραλίας Μυρτοφύτου. Το σκάφος δεν έφερε μηχανή, οι άνθρωποι είχαν στη διάθεσή τους μόνον κουπιά και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά. Μετά από ώρα, το πλωτό Νο. 126 του Λιμενικού, με τη βοήθεια του Αλιευτικού «Θάσος» κατάφεραν να τους βγάλουν σώους και αβλαβείς στη στεριά.

Το τρίτο περιστατικό βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη! Πρόκειται για 2 Ελληνίδες, 45 και 50 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε 2 κανό και τις οποίες η ξαφνική κακοκαιρία «βρήκε» στο Φιδονήσι. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο νησί, στο σημείο επιχειρεί τόσο το πλωτό Νο. 126 του Λιμενικού όσο και το Αλιευτικό «Άγιος Νικόλαος Άφοβος», αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, δεν μπορούν να προσεγγίσουν για να τις περισυλλέξουν. Ωστόσο, οι γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και το περιστατικό αναμένεται να λήξει μόλις «ηρεμήσει» ο καιρός.

Για ό,τι νεότερο, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.