Ώρες αγωνίας για τις δύο εγκλωβισμένες γυναίκες στο Φιδονήσι: Στο έλεος του καιρού η επιχείρηση διάσωσης!

Αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί στην περιοχή δεν μπορεί να καταστεί δυνατή η προσέγγιση - Το νησί δεν μπόρεσε να προσεγγίσει ούτε επαγγελματίας δύτης!

Από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017, δύο γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες στο Φιδονήσι. Πρόκειται για δύο Ελληνίδες, με καταγωγή από τη Δράμα, ηλικίας 45 και 50 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε δύο κανό στην περιοχή όταν, ξαφνικά, ο καιρός «γύρισε» και οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα τις «έριξαν» στο μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Παληό και τη Νέα Ηρακλίτσα.

Η απότομη αλλαγή του καιρού -παρά το γεγονός ότι από το πρωί όλα «έδειχναν» ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ενώ υπήρχαν και αντίστοιχες μετεωρολογικές προβλέψεις- προκάλεσε τρία (3) περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Τα δύο αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το Λιμενικό Σώμα, το τρίτο όμως, που αφορά στις δύο γυναίκες, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη!

Κοντά, σε απόσταση ασφαλείας από το Φιδονήσι, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τόσο το πλωτό Νο. 126 του Λιμενικού όσο και το Αλιευτικό «Άγιος Νικόλαος Άφοβος». Τα σκάφη δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις δύο γυναίκες, αφού υπάρχει κίνδυνος να «πέσουν» στα βράχια ή σε κάποια «ξέρα», ενώ οι άτυχες γυναίκες δεν μπορούν να πέσουν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν μέχρι τα σκάφη, αφού είναι πολύ πιθανό κάποιο κύμα να τις «ρίξει» πίσω στα βράχια!

Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα «επιστρατεύτηκε» ένας δύτης ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατό! Σκοπός ήταν είτε να μπορέσει να «οδηγήσει» τις γυναίκες μέσα από το νερό με ασφάλεια προς τα «ανοιχτά» και από εκεί προς τα σκάφη είτε να τους προμηθεύσει με εμφιαλωμένο νερό ή κάποιο φαγώσιμο, αφού οι κυρίες βρίσκονται εκεί για περισσότερες από οκτώ ώρες!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο γυναίκες συνεχίζουν να είναι καλά στην υγεία τους (βέβαια, είναι φυσιολογικό το ότι κρυώνουν αφού φορούν μαγιώ τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν ισχυροί), ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα σκάφη που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τις περισυλλέξουν.

Όπως όλα δείχνουν, η επιχείρηση διάσωσης ίσως έχει καλύτερη «τύχη» αργότερα το πρωί, με το πρώτο φως του ήλιου…